Взривява ли се Барса?

Тихо, тихо Атлетико пак е между лидерите с мисъл към титлата

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 05 Яну 2015
1
150
Getty Images

Какъв британски ден! Подобни кръгове са рядкост в Испания. Първо Валенсия спира серията на Реал от 22 поредни победи, а след това Барселона пада от борещия се да е далеч от зоната на изпадащите Реал Сосиедад.

В прав текст

Лионел Меси или Луис Енрике?

„Камп Ноу” се тресе в буквалния смисъл.

И може би е изправен пред въпроса – Лионел Меси или Луис Енрике?

Шокиращо треньорът остави гениалния аржентинец на пейката в Сан Себастиян, а за да не му е скучно прати при него и Неймар! Автогол на Жорди Алба във втората минута и каруцата се обърна. От могъщата Барса нищо не е останало.

Въпреки влизането на Меси и Неймар през второто полувреме грандът стигна до положения чак във финалните минути. А как ви се струва триото с Луис Суарес в добавка? Барселона ще бъде запомнена с безкрайните безупречни пасове. Днес разчита на миг на гениалност на някоя от звездите.

Резултати от кръга

Валенсия 2 - 1 Реал Мадрид
Еспаньол 1 - 2 Ейбар
Реал Сосиедад 1 - 0 Барселона
Хетафе 1 - 2 Райо Валекано
Атлетико Мадрид 3 - 1 Леванте
Депортиво 1 - 0 Атлетик Билбао
Елче 2 - 2 Виляреал
Малага 1 - 2 Алмерия
Севиля 1 - 0 Селта Виго

Не за първи път през сезона на „Камп Ноу” заблестяха искри по оста Меси – Енрике.

През октомври в мач срещу Ейбар аржентинецът не скри яда си от смяна. Сега също бил бесен от решението да започне на пейката. Енрике се оправда – Меси, Неймар и Дани Алвеш имали по-дълга почивка и полети след Нова година, затова останали на пейката.

Барса не играе и не може да ротира със свежа кръв отвън.

Предколедно Спортният арбитражен съд в Лозана спря за цяла година входящите трансфери на клуба. Мнозина биха казали – Барса има толкова много звезди, че „бълха ги ухапала”. Но минути след провала в Сан Себастиян отново стартираха спекулациите, че Меси не иска да вижда Луис Енрике и вече мисли за предложенията от Челси и Манчестър Сити.

Феновете в Каталуния обаче ще заемат страната на своя актуален идол.

И вече припомнят как през 90-те Луис Енрике напусна „правата вяра” и отиде в Реал.

Треньорът ходи по тънък лед, който може да се пропука. Особено след като заради лоши резултати вече бе изгонен от Рома. Догодина има избори за президент на Барса и бившият шеф Жоан Лапорта ще се кандидатира. А той ще иска да върне ерата, която го направи могъщ – на Пеп Гуардиола. Вероятно това е и причината Пеп да откаже да продължи за по-дълго договора си с Байерн.

Класиране

1. Реал Мадрид 39
2. Барселона 38
3. Атлетико Мадрид 38
4. Валенсия 34
5. Севиля 33
6. Виляреал 31
7. Малага 30
8. Ейбар 23
9. Селта Виго 20
10. Еспаньол 20
11. Райо Валекано 20
12. Атлетик Билбао 19
13. Реал Сосиедад 18
14. Хетафе 17
15. Алмерия 16
16. Депортиво 16
17. Леванте 15
18. Гранада 13
19. Кордоба 11
20. Елче 11

Нощта в Сан Себастиян беше най-славна за един шотландец.

Дейвид Мойс бе изгонен през задната врата от Манчестър Юнайтед преди почти година. Пое Реал Сосиедад в зоната на изпадащите и сега може да е барометър в битката за титлата.

„Този мач е най-славният в кариерата ми”, каза шотландецът. Четири часа по-рано неговият последен клуб Манчестър Юнайтед съвсем скромничко и с доста мъка победи последния в трета дивизия Йовил. Въпрос на стандард – Мойс разплака Меси.

Бушува в Барселона, бушува и в Мадрид.

Най-накрая Реал си намери майстора. Загубата от Валенсия с 1:2 дори е втора поред. Да, поражението с 2:4 от Милан преди Нова година беше в контрола, но само за два мача в „кралската” врата топката влетя шест пъти. Веднага бразилският клуб Коритиба написа в туитър поздравителна телеграма до Валенсия. Благодарение на „прилепите” отборът остава световен рекордьор със серия от 24 поредни победи в официални мачове.

„Не заслужавахме да загубим, но никой не е очаквал, че ще бием във всеки мач до края на сезона”, каза португалският защитник Пепе.

Загубата на Реал беше неочаквана и според развоя. Кристиано Роналдо вкара дежурния си гол от дузпа в началото, но след почивката Валенсия обърна и вече е четвърти в зоната на Шампионската лига.

Въпреки мощта на Барса и Реал испанската Примера за втора година поред вече не е състезание между два коня.

А клин между грандовете може отново да сложи Атлетико. Тихо, тихо „дюшекчиите” са на точка от Реал и с равен актив с Барса. През миналия сезон никой не приемаше отбора на Диего Симеоне като истински претендент за титлата.

А Атлетико не само я спечели, дори стигна до финала на Шампионската лига и не му стигнаха няколко секунди да я вземе. Сега целият клуб е в екстаз от завръщането на блудния син Фернандо Торес. И Хлапето влиза в седмицата на истината.

В сряда Атлетико приема Реал в мач за купата, а в неделя гостува на Барселона в първенството. Е, ако четата на Симеоне спечели два пъти, кой би казал, че не заслужава да бъде отново първи?

1 коментара

1 Masklin . 05.01.2015 17:18:23
0 0

Луис Енрике отиде от Реал в Барса.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията