Рецептата е ясна - на Арсенал му трябваше Суарес

Лондончани изпуснаха шанса си през 2013-а

Sportinglife
Sportinglife 12:20 ч., 23 Фер 2016
0
1519
GETTY IMAGES

Реал?

Поемането но подобен курс не беше невъзможно, но пък на "Бернабеу" уреждаха Гарет Бейл.

И въпреки че Суарес винаги е твърдял, че Арсенал никога не е бил мечтана дестинация за него, вероятно би приел по-голяма оферта на лондончани. Дори Брендън Роджърс призна, че при оферта от 50 млн. паунда трансферът е бил в кърпа вързан.

Все пак Арсенал не се представи зле на пазара през лятото на 2013-а. В отбора дойде Месут Йозил, а 12 месеца по-късно бе привлечен и Алексис. Но централен нападател топ класа така и не пристигна в клуба...

Със забележителното си движение и инстинкта за позициониране, Суарес бе точният човек за Венгер.

А уругваецът, заобиколен от Йозил и Санчес, щеше да е ядро на отбор, който можеше да мечтае дори за спечелването на Шампионската лига.

Или поне на такъв, който да гледа Барселона в очите и спокойно да играе играта си.

Вместо това, Суарес приближи Ливърпул до титлата повече, отколкото Арсенал се е доближавал през последната декада и завърши сезона с 41 гола в 37 мача.

Когато Арсенал срещна Барселона преди няколко години, хората се шегуваха, че лондончани приличат на Барса Б, но днес не са дори и това.

Въпреки че има минимален прогрес, Арсенал вече не се доближава по нищо до Барселона що се касае игровият стил. Всъщност - никой не се доближава до каталунците заради химията между Суарес, Меси и Неймар.

Но всичко можеше да е различно, ако на "Емиратс" се бяха преборили за подписа на уругваеца през 2013-а.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията