Григор не убеди, но победи пред погледа на Никол

Предстои мач с Йънг

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 24 Фер 2016
0
238
GETTY IMAGES

Григор Димитров потегли бавно и несигурно, но успя да влезе във верния коловоз и да завърши без напрежение двубоя си срещу Денис Кудла в първия кръг на Abierto Mexicano TELCEL 2016 в Акапулко.

Пред погледа на Никол Шерцингер шампионът от 2014 г. се справи с американеца със 7:5, 6:1. Така във втория кръг най-добрият роден тенисист ще спори с американеца Доналд Йънг.

Съперникът е удобен за Димитров, за което подсказват 4-те победи от 5 мача срещу световния номер 79, но трябва да се внимава, тъй като в предишния кръг той елиминира коравия Жил Мюлер.

С успех Григор защити тези 45 точки за ранглистата от миналата година, когато напусна борбата във втория кръг, сразен от Райън Харисън.

Мачът съвсем не бе блестящ за Димитров, който вкара малко над половината си първи сервиси и направи доста непредизвикани грешки.

Кудла обаче също грешеше, а тактиката му да притиска бекхенда на нашия успяваше само в началото.

Американецът проби още в уводния гейм, но Григор върна пробива за 3:3, а с още един в най-подходящия момент затвори частта със 7:5.

Във втория сет Григор отрази ранни възможности за пробив на американеца, след което натисна газта и завърши срещата за по-малко от час и половина.

Изненади през нощта не липсваха, след като Жереми Шарди, Марин Чилич и Иво Карлович напуснаха борбата.

Райън Харисън преодоля третия поставен Чилич с 6:3, 3:6, 6:2 и отстрани хърватина, който преди няколко дни игра финал в Марсилия.

Осмият в схемата Шарди си тръгна след поражение от младия Тейлър Фритц в три сета, а Иво Карлович се отказа срещу Аляж Бедене заради контузия, след като изоставаше с един сет.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията