Меси върна познатото чувство за Арсенал

Ювентус се вдигна от гроба срещу безпощадния Байерн

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 23 Фер 2016
0
372
GETTY IMAGES

На пръв поглед всичко бе балансирано и равностойно.

Арсенал удържаше Барселона, бе опасен на контраатаки, спираше в зародиш триото Меси - Неймар - Суарес и бе на път да стори чудо.

Да стане едва третият тим за 12 месеца, който не позволява каталунците да му вкарат гол.

Другите са Виляновезе за Купата на краля, играл срещу трети състав на Барса с юношите, и Еспаньол с геройско 0:0 през януари тази година в Примера.

Но Меси завърши вихрена контраатака, после вкара дузпа, изработена от общата глупост на Мертезакер и Фламини, за да донесе крайното 2:0.

И Арсенал, до този момент предизвикал много наблюдатели да подготвят суперлативи за зрялост и промяна в манталитета, отново изпита познато чувство.

В последните сезони това е отборът, на който все малко не му стига. Все е съвсем близо, но...

И отново отива обречен на реванш, както бе два пъти с Байерн, веднъж с Монако и веднъж с Милан в последните четири сезона на елиминации в Шампионската лига.

Да, в три от тези случаи Арсенал не бе далеч от сензационен обрат от позицията на отписан, но... някой вижда ли такъв шанс на "Камп ноу"?

"Няма нищо срамно - каза Арсен Венгер. - Те са по-добри от нас. Те са шампиони на Европа и това не се дължи на някакво съвпадение."

В другия колосален мач на вечерта Байерн бе убийствено ефективен до 70-ата минута и водеше с 2:0 в Торино срещу Ювентус.

Мачът изглеждаше решен, но...

 

Паоло Дибала вкара първия от (бъдете сигурни) много голове в Шампионската лига. После Стефано Стураро изравни, като на реванша може да се случи всичко.

"Не може да се очаква да дойдем тук и да не допуснем Юве да стреля по вратата ни - коментира Пеп Гуардиола. - Резултатът е какъвто е, ние контролирахме добре мача."

"Характер на шампион", кратко описва Юве в заглавие "Гадзета дело спорт".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията