Изненади на старта в Шънджън и Оукланд

Халеп оцеля срещу изгряваща звезда, Хантухова с първа победа над тенисистка от топ 100 от юли

Sportinglife
Sportinglife 17:55 ч., 05 Яну 2015
0
419

Третата в световната ранглиста Симона Халеп се измъчи в първия кръг на турнира в Шънджън срещу изгряващата звезда Аника Бек.

Лидерката в схемата преодоля сет дефицит и се поздрави с крайното 4-6, 6-4, 6-3, след като на два пъти се измъкваше от трудни ситуации във втория сет. Германката проби първо за 2-1, а после и за 4-3, но Халеп отговаряше с моментален рибрейк.

Поставената под №2 в схемата Петра Квитова бе далеч по-убедителна на старта в Шънджън, надделявайки над участващата с уайлд кард Инг-Инг Дуан с 6-3, 6-1.

Третата поставена и първа китайска ракета Шуай Пън напусна турнира още след първия кръг, сразена от Вера Звонарьова с 4-6, 6-4, 6-3 за близо два часа и половина на корта.

"Играли сме много пъти заедно и винаги мачовете са оспорвани и трудни. След като загубих първия сет, съумях да остана фокусирана и да обърна нещата в своя полза", обясни Звонарьова, която е бивша №2 в световната ранглиста.

Поставената под №2 в схемата в Оукланд Сара Ерани напусна борбата още в първия кръг, победена от Даниела Хантухова с 6-3, 6-2.

Бившата №5 в света се справи с италианката за 75 минути, записвайки първи успех над състезателка от топ 100 от края на юли насам, когато в Станфорд спечели срещу 89-ата тогава Паула Омрачеа от Аржентина.

За последно Хантухова бе печелила срещу тенисистка от първите 20 през май 2013 година срещу Слоун Стивънс в Мадрид. Във втория кръг словачката може да срещне друга италианка - Франческа Скиавоне, която започва срещу Уршула Радванска, елиминирала в квалификациите Сесил Каратанчева.

Четвъртата в схемата Барбора Захлавова Стрицова изпита известни затруднения, но продължава във втория кръг след 6-1, 3-6, 6-2 над Шанел Скипърс. Във втория кръг тя ще се изправи срещу победителката от двубоя между Моника Пуиг и Марина Еракович. 17-годишната хърватка Ана Конюх пък разгроми само за 53 минути осмата в схемата Мона Бартел от Германия.

Шампионката от 2010 година Янина Викмайер отпадна в първия кръг след поражение от 18-годишната участничка с уайлд кард Тейлър Таунзенд с 5-7, 6-3, 0-6 в друга среща от първия кръг в Оукланд.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията