Цяла Англия за Лестър играе

Тотнъм, Арсенал и Сити загубиха в помощ на „лисиците”

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 03 Март 2016
0
572

Цяла Англия като че ли иска Лестър да бъде сензация №1 в историята на Висшата лига.

Без да играят, „лисиците” получиха подаръци на три стадиона в битката за титлата. Във вторник вечер Лестър направи грешна стъпка с 2:2 срещу Уест Бромич и започнаха анализите как все пак този тим не е нормално да бъде кралят на английския футбол.

Какво се случи на следващия ден?

Тотнъм можеше да измести Лестър от върха в английския футбол. Трябваше победа в лондонското дерби като гост на Уест Хем. Тотнъм влезе в двубоя сред шест поредни победи. Сега обаче Уест Хем удари с 1:0. Точно преди 10 години Тотнъм трябваше да бие „шпорите” за място в Шампионската лига, но отборът се натрови преди двубоя и падна накрая.

В първия мач на този сезон Тотнъм разгроми Уест Хем с 4:0 и мнозина очакваха нов триумф. Треньорът Славен Билич изигра перфектно тактически двубоя и сега дори мечтае за плейофа на Шампионската лига. Още в 7-ата минута Антонио вкара единствения гол.

А Маурисио Почетино, мениджърът на Тотнъм, призна: „Играхме слабо!”

Че Арсенал няма да е шампион и в този сезон, вероятно го разбира и Арсен Венгер.

Вместо задължителна победа над гостуващия и борещия се за спасение Суонси, се стигна до конфузно 1:2. И дори врататарят-звезда Петер Чех се контузи, което означава, че ще пропусне дербито с Тотнъм през уикенда.

Суонси изпя своята поредна лебедова песен на „Емирейтс”. Това е отборът, който е спечелил най-много точки на лондонския стадион от 2011 година насам – 10.

Кембъл даде преднина на Арсенал още в 15-ата минута. Родтлидж изравни след половин час игра, а Уилямс направи 2:1. Така Суонси е на 6 точки от зоната на изпадащите. А Арсенал изостава също с толкова от Лестър.

След триумфа във финала за купата на лигата срещу Ливърпул сега Манчестър Сити получи три шамара на „Анфийлд” – 3:0 за отбора на Юрген Клоп.

А с това „гражданите” изостават на 10 точки от Лестър макар и с мач по-малко. Адам Лалана, Джеймс Милнър и Роберто Фирмино успяха да вземат не съвсем сладкото отмъщение за „червените”, които в неделя паднаха с дузпи на „Уембли”.

„Програмата е прекалено натоварена, не бяхме свежи”, оправда се треньорът на „гражданите” Мануел Пелегрини, който в края на сезона отстъпва поста си на Пеп Гуардиола.

Вторият гол на Ливърпул, вкаран от Милнър, бе под №1500 за „червените” във Висшата лига. Гол №1000 също бе срещу Манчестър Сити и бе вкаран от Фернандо Торес.

Манчестър Юнайтед пък вече може да се надява за класиране в Шампионската лига и през вътрешното първенство, а не само ако спечели Лига Европа.

Макар и много трудно тимът на Луис ван Гаал спечели с 1:0 домакинския мач срещу Уотфорд. Фамозен гол от пряк свободен удар на Хуан Мата пречупи новаците на „Олд Трафорд”. За първи път откакто играе за първия тим, Маркъс Рашфорд не вкара гол. Чак в 83-ата минута крепостта на Уотфорд не издържа.

„Трябва да продължим стъпка по стъпка – каза Ван Гаал. – Продължаваме да се борим на три фронта – Висшата лига, Купата на Англия и Лига Европа. Не мисля, че е толкова лошо. Уотфорд игра много силно и затова победата е сладка. Младоците в нашия тим ни вдигат духа. Момчетата се смеят и това е страхотно. Иначе като игра не бяхме на добро ниво.”

Манчестър Юнайтед се изравни по точки с Манчестър Сити на четвъртото място, а е на 10 точки от Лестър.

С гол на Жердан Шакири Стоук победи Нюкасъл с 1:0 в последния мач от Висшата лига в сряда вечер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията