Наричаха го Гаринча от Ново Делчево.

Без сълзи за един „диамант в боклука”

Най-големият проблем на Карачанаков е, че няма вярна преценка за класата си

Джони Кейджов
Джони Кейджов 07:55 ч., 06 Яну 2015
0
337
Lap.bg

Един велик детски разказ от „1001 нощ”, ювелирно направен в анимационен филм от Уолт Дисни, разказва историята за едно селско момче, което в края става цар. Сещате ли се кой е „диамантът в боклука”, както го определя злият магьосник?

Да, това е Аладин.

Като „диамант в боклука” беше смятан и Антон Карачанаков. Момчето от Ново Делчево дойде в черната ера на „Титан” в ЦСКА. Без самочувствие, с едва завършен 10-и клас. Но с огромен футболен талант.

В прав текст

Карачанаков обясняваше на съотборниците си как финтът му струва 3 бона.

Наричаха го Гаринча от Ново Делчево. А треньорът Стойчо Младенов го определяше като златното момче, което го е спечелило завинаги с предаността си към ЦСКА в кошмарното лято на 2013 година.

Историята за „диаманта” продължи с началото на 2015 година.

Сега вече Карачанаков избяга от ЦСКА. Използва новите разпоредби на ФИФА да разтрогне договора си заради една неплатена заплата. После написа сърцераздирателно съобщение във фейсбук, обяснявайки как не му бил даден шанс.

Пази Боже, спяпо да прогледа, са казали хората.

Карачанаков наистина забрави кой го направи човек и къде е сега един негов комшия по родно място – Спас Делев. И този гигант от село Ключ избяга от ЦСКА заради неплатени заплати и сега не играе никъде. Или може би на мегдана.

Вероятно Карачанаков си е намерил отбор в стил Емил Гъргоров и Джаксън Менди от лятото. Но кой друг би търпял капризите и футболните му качества.

До всички хора с "червени сърца".

Взех едно от най-трудните решения в моя живот. Да съм отново резерва на някой чужденец (в повечето случаи те не са наясно какво е ЦСКА) или да продължа да се развивам.

Избрах второто, но винаги ще съм един от Вас. Никога няма да забравя дните прекарани в ЦСКА. Когато са ми давали шанс мисля, че винаги съм го оправдавал и съм се раздавал за Вас на 100%.

Дано дойде денят, когато в ЦСКА БЪЛГАРИТЕ ДА СА НА 1-ВО МЯСТО И ДА СЕ ВЪРНА В МОЯТ ДОМ. Само ЦСКА!

Винаги Ваш Антон Карачанаков

Facebook

Безспорно е само едно – бие много добри фаулове.

След тежката контузия на коляното срещу Левски през 2012 година ЦСКА лекува „диаманта” търпеливо, дозираше премерено натоварванията му. А Младенов все повтаряше колко е важен. Всъшност Карачанаков въобще не беше важен за ЦСКА.

Браво за головете от фаулове срещу Левски, Берое и Хасково, но във всички останали фази от играта

Тони беше пълна нула. Получеше ли шанс да е титуляр, дори феновете едва го изтърпяваха до почивката. Треньорите в ЦСКА виждаха, но даваха шанс на момчето да преодолее шока от контузията и най-накрая да се развие като звезда. В писмото си в социалните мрежи Карачанаков яростно нападна Стойчо Младенов, защото пускал чужденци. Кой би се наел да каже, че Тони Силва трябва да е резерва на Карата?

Може би „диамантът” е намерил път да избяга от тинята в „А” група. Но със сигурност не го искат Реал, Байерн или Челси. А може би в стил Косоко и Менди ще погледне към Литекс, защото там обичали младите.

Да, в Ловеч изградиха много таланти, но Карачанаков трябва да се върне там, от където го взе ЦСКА. Тоест – от нулата. Може би ще излезе срещу ЦСКА. Може би ще вкара гол на „червените” от пряк свободен удар (едва ли би могъл по друг начин). Но вече завинаги ще бъде жигосан с печата „Предател”.

А вярността от 2013 година е забравена. Той сам я потъпка.

Най-големият проблем на Карачанаков е, че така и не намери вярна преценка за класата си, не работи да стане по-добър, да бъде мъж в единоборствата и сега дано е намерил клуб, в който да му дават достатъчно пари за изяде една шкембе чорба. Нивото му е точно за толкова. В края на фейсбук плача си Карачанаков уж ридае за ЦСКА.

Но едва ли някога ще се върне на „Българска армия” със звездата на гърдите. А най-лошото за него е, че никой няма да плаче за избягалия „диамант”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията