Дани Алвеш: Всички ме критикуват, но имам огромни топки

"Преди славата бях по-щастлив", признава футболистът.

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 15 Март 2016
0
3483
GETTY IMAGES

Или пък същността му - пеенето, откровеността му, а понякога и неговата наивност. Неща, които му печелят почитатели, но и доста противници.

Може би това е начинът, по който говори. А  говорът му прилича на начина, по който играе. Бързо, отворено, хаотично - привидно  едновременно. Но има доста скрита логика, ангажираност и сериозност у него. На Дани му пука и знае какво върши и къде е.

 "30 е много", връща се на титлите си той, но после подчертава, че всеки може да спечели в такъв отбор, какъвто е Барселона.

Не точно. И не заради факта, че Алвеш има повече медали, отколкото всички негови съотборници в Барса с изключение на Андрес Иниеста или че изведе Севиля до два триумфа за Купата на УЕФА  и на прага на сензационна титла.

Нито пък, че той и Жерар Пике бяха единствените попълнения в отбора, които изтърпяха две провалени години, и че неговото влияние за успехите бе огромно. Но той най-много цени продължителната си служба на "Камп Ноу".

"Може би това да се спечели титла в Барселона е лесно, но по-трудното е да имаш продължителна история тук", казва Алвеш, който знае, че изискванията в подобен клуб са безмилостни. И е наясно, че всеки сезон може да му е последен.

Такъв бе случаят миналата година, когато формата му спадна и въпреки че успя да си я върне, до май той все още не бе преподписал.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията