Как Стоичков стана Агент 008

Камата интервюира осем звезди от Копа Америка 2016, включително Тризъбеца на Барса

Sportinglife
Sportinglife 19:40 ч., 20 Март 2016
0
1865
Facebook

Христо Стоичков посегна към "Златна топка" и в журналистиката, след като във футбола призът отдавна падна в ръцете му.

Камата в репортерския арсенал на гиганта "Телевиса Депорте" се вряза мощно в два от най-силните клубове в света и стана... Агент 008.

Случи се в началото на март, когато Стоичков отлетя от офисите на Телевиса в Маями към Барселона - негови "стари ловни полета".

И интервюира в два последователни дни 6 топ играчи на Барса - Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар, Дани Алвеш, Клаудио Браво и Хавиер Масчерано.

Всички те застанаха пред камерата на "Телевиса", получиха по един екземпляр от уникалния фотоалбум "Стоичков, това съм аз" и се снимаха за спомен с българския ас, донесъл Купата на европейските шампиони на Барса повече от 20 години преди златната ера днес.

Меси и Стоичков имат по-специални отношения, след като българският ас бе треньор на нападателите в клуба през 2004-05 г., когато Лео пробиваше в първия тим при Франк Рийкард.

През 2013-а Камата връчи на малкия гений "Златната обувка" за голмайстор №1 на Европа, по искане на самия аржентинец да я получи точно от него.

А преди 2 месеца, пак по желание на Лео, Стоичков се качи на самолета на Барса с делегацията за церемонията по връчването на "Златната топка".

Меси е поканен и на мача "50 години номер 8" в София на 20 май, но няма да може да дойде.

На 21-ви Барса играе финал за Купата на краля със Севиля, а седмица по-късно е финалът в Шампионската лига, където каталунците също са се прицелили.

Клубът няма как да освободи мегазвездата за такъв мач точно в разгара на подготовката за епилога на сезона.

Мисията продължи в Мадрид, където Ицо проби в Атлетико, за да направи интервюта с Хосе Хименес и Диего Годин - страховитата защитна двойка на Уругвай.

"Агент 008, мисията изпълнена", похвали се Камата в социалните мрежи.

Междувременно, Фернандо Торес се снима с него в базата на Атлетико и написа под фотоса в twitter:

"С една истинска легенда".

А каква бе мисията?

Осмината "под прицела" на Стоичков не са случайно подбрани, и са все латино-звезди.

Те ще са най-ярките фигури на Копа Америка в нейното бляскаво юбилейно издание през лятото в САЩ.

Не е случайно, и не е грешка, че през 2016-а пак има Копа Америка, въпреки, че и през 2015-а се игра издание на турнира.

Тази година бележи един век от създаването на надпреварата и Аржентина на Меси и Масчерано, Бразилия на Неймар и Алвеш, Уругвай на Суарес, Годин и Хименес, както и Мексико с Браво, ще се бият за титлата.

Серията интервюта ще е абсолютен хит в програмите на "Телевиса", като каналът и без това се гледа от стотина милиона в Щатите, Мексико и цяла Северна и Централна Америка.

Агент 008 си свърши работата като ... за "Златна топка".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията