Из Търкалата на Родопите

Чепеларските търкала и Байк експо ви чакат в края на юли

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 19 Апр 2016
0
601

Изкушава ли ви идеята да се качите на колело из Родопите?

Или сте почитател на планинското бягане?

За вас си има рай - през лятото отново ви чака специфичното състезание Чепеларски Търкала, което ви дава възможност да направите и двете.

Надпреварата привлича с уникалния си маршрут, който е с обща дължина от 80 км, по 4 различни търкала (кръга) от по 20 км в различни посоки от града.

Всеки от тях започва и свършва на „Площад Олимпийски“ в гр. Чепеларе.

Завършилите състезанието „Чепеларски Търкала“ в дисциплината бягане носи точки и право на участие в най-големия планински супермаратон в Света Ultra-Trail du Mont-Blanc.

През повече от 95% от състезанието, маршрутът преминава по горски и меки пътеки и пътчета.

Търкулвайки се в четири различни посоки извън Чепеларе, трасето минава през Роженската Обсерватория, която е най-голяма на Балканския полуостров, покрай най-голямата фабрика- производител на ски в света под нестихващите ритми на Родопските гайди.

Записванията за него започват през юни.

Между 21-ви и 24-и юли Чепеларе ще стане столица на нетрадиционни и обичани състезания, като освен Търкалата ще има и Байк Експо България - първото специализирано изложение за всички видове колела и продукти, свързани с колоезденето.

Като част от него на 23 юли ще бъде и първото по рода си състезание за вело механици, където ще бъде излъчен  най-добрият механик на България за 2016 г.

Ден по-късно за трета поредна година ще се проведе и Пара Чепеларски Търкала, което е състезание за хора в неравностойно положение.

Изобщо - четири дни в Родопите, отдадени на спорта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията