Гарет Бейл: Все едно играхме у дома

Уелс пише история на Евро 2016

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 12 Юни 2016
0
800
GETTY IMAGES

Уелс спечели с 2:1 срещу Словакия дебюта си на европейски финали, а британската нация се завърна на голямо футболно първенство след 58-годишна пауза.

Гарет Бейл изведе своите напред с точен удар от пряк свободен удар, Ондрей Дуда изравни след почивката след пасивна игра на защитата на Уелс, а победата донесе резервата Хал Робсън-Кану.

Феновете на Уелс създадоха невероятна атмосфера на стадиона в Бордо, което накара голямата звезда на тима Гарет Бейл да признае, че се е почувствал като в Кардиф.

„Да, все едно наистина играхме у дома – обясни звездата на Реал. – Уелс има най-добрите фенове в света и те ни подкрепяха напълно от първата до последната минута на мача. А ние им осигурихме повод да се радват.

Много се радвам, че вкарах гола, с който поведохме.

Това е исторически момент за мен и за страната ни. Но най-важното е, че взехме трите точки от първия ни мач на европейското.

А победният гол на Хал беше страхотен.

Резервите трябва да съживяват играта на отбора, да му дават нови сили и нови идеи и Хал направи точно това.

Всеки от нас има своя роля в отбора и ние продължаваме битката.”

Селекционерът на Уелс Крис Коулман сподели еуфорията от победата на Уелс в Бордо.

„Срещу Словакия получихме невероятна подкрепа от страна на феновете по трибуните, благодарен съм им за това – обясни Коулман. –

Може би през второто полувреме феновете малко се поумориха и за малко стадионът утихна.

Но после дойдоха нашите силни минути, точно преди гола на Хал и те отново се вдигнаха на крака, за да ни подкрепят.

Показахме кураж и характер и това ни донесе победата.”

С победата си снощи Уелс става първият британски отбор в историята на европейските първенства, спечелил първия си мач на финалите на Стария континент.

Вчера Бейл повтори част от историята на мачовете си за Уелс – първият му гол за страната отново беше срещу Словакия, но през 2006 и отново падна след пряк свободен удар.

Другата, не толкова радваща статистика за Уелс е, че тимът на Коулман е допуснал поне по един гол в последните си пет мача, включително и контролите, което е втората най-лоша серия в историята на тима от март 2013 насам, когато беше спряна серията от 11 поредни мача с допуснат гол.

"Денят, в който светът разбра, че Уелс има най-добрите фенове на планетата", написа в заглавие "Кардийф мейл".

Вестникът поставя десетки по десетобалната система на всички играчи в червено.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията