Шампионката Пиронкова не получи "уайлд кард" за Сидни

Цветана Пиронкова е водач в квалификационната схема

Sportinglife
Sportinglife 16:30 ч., 08 Яну 2015
0
498
Getty Images

Триумфът през 2014 година

През януари 2014 г. Пиронкова достигна до исторически първи финал в кариерата си. На Апия Интернешънъл Сидни 2014 тя стартира от квалификациите, а след това победи последователно Кърстя, Лепченко, Ерани и се класира за полуфиналите.

Там тя среща шестата в Световната ранглиста на WTA Петра Квитова и я надигра с 6:4, 6:3, като по този начин стана първата квалификантка в историята на турнира, достигнала финал в състезанието.

На финала Пиронкова победи с 2:0 сета Анджелик Кербер и завоюва първата титла в професионалната си кариера, като постига осем последователни победи, три от които над тенисистки от Топ 10.

Цветана Пиронкова ще премине през ситото на квалификациите в опит да достигне до основната схема на турнира в Сидни, на който през 2014 г. спечели първата си титла на ниво WTA.

Пиронкова е поставена под номер 1 в схемата на квалификациите, а в първия кръг тя ще срещне южноафриканката Шанел Скепърс.

При успех, във втория кръг ще играе с победителката от мача между Дона Векич (Хърватия) и Йована Якшич (Сърбия).

30-годишната Скепърс е номер 77 в световната ранглиста.

Тя също има една титла в кариерата си, а двете с Пиронкова не са се срещали досега.

Мачът е в малките часове на петък и ще започне около 02:00 часа след полунощ наше време.

И миналата година Пиронкова започна от квалификациите, но достигна до успешния финал срещу германката Анджелик Кербер и триумфа с 6:4, 6:4.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията