Полша, Португалия и Уелс изстрадаха 1/4-финалните си места

Шакири с феноменален гол, но това не стигна

Sportinglife
Sportinglife 01:00 ч., 26 Юни 2016
0
631

Качеството на футбола не впечатли, но за сметка на това интрига и драма не липсваше в първите три осминафинални двубоя на Евро 2016.

Полша и Португалия оформиха първия четвъртфинал, а място напред си осигури и Уелс.

Срещата Хърватия - Португалия се очакваше да е гвоздеят на съботната програма, но като че ли се започна от най-интересното към най-скучното.

Полша и Швейцария предложиха страхотно оспорвана битка, която в крайна сметка бе спечелена от "Дружина" с 5:4 след дузпи.

Двата състава завършиха наравно 1:1 в редовното време и продълженията, а поляците за първи път в историята ще играе на четвъртфинал на европейско първенство.

Срещата ще бъде запомнена с феноменалния гол на Джердан Шакири със задна ножица, който позволи на "кръстоносците" да вкарат мача в продължения едва в 82-ата минута.

Якуб Блашчиковски бе дал аванс на Полша в края на първото полувреме и тимът бранеше аванса си до изключителното изпълнение на Шакири.

Натискът на Швейцария продължи и в добавеното време, но поляците имаха късмет, а нескопосана дузпа на Гранит Джака костваше мястото на тима на селекционера Владимир Петкович в следващата фаза на елиминациите.

"Дружината" ще се изправи срещу Портуалия на четвъртфиналите, след като "мореплавателите" излъгаха приятната изненада на шампионата Хърватия с гол в края на второто продължение.

Редовното време завърши при нулево равенство, а победата на Кристиано и компания падна след единствения точен удар в мача.

Субашич спаси изстрела на Кристиано в 117-ата минута, но топката попадна у непокрития Куарешма, който на празна врата попари "шахматистите".

Само секунди преди гола хърватите бяха пропуснали златен шанс, а дори след попадението имаха възможност да се доберат до дузпи, но късметът им обърна гръб.

Така на четвъртфинал отива Португалия, а сблъсъкът с Полша е в чътвъртък на "Стад Велодром" в Марсилия.

Отборът на Уелс победи с 1:0 Северна Ирландия и също се класира за четвъртфиналите.

Тимът стигна до успеха след автогол на защитника на Северна Ирландия Гарет Макоули в 75-ата минута.

Това беше мач между два отбора дебютанти на европейски финали.

Уелс ще играе срещу победителя от мача Белгия - Унгария на четвъртфиналите на шампионата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията