Кой глупак би искал да е треньор на Англия?

Шефът на Футболната асоциация Грег Дайк: Играчите умряха от страх

Sportinglife
Sportinglife 12:40 ч., 30 Юни 2016
0
1020
GETTY IMAGES

Футболната асоциация на Англия не прави трагедията по-лека за преглъщане след отпадането на отбора от Евро 2016.

Шефът Грег Дайк, традиционен източник на велики лафове и шеги, на които по-скоро плачеш, отколкото се смееш, отново изригна.

"В самолета на връщане от Франция седнах до Глен Ходъл да си говорим - каза Дайк пред "Гардиън". - Той мисли като мен - играчите бяха умрели от страх на това европейско. Във всички спортове виждаме едно и също с английските състезатели. Отлични играчи, таланти, звезди, които са замръзнали от страх. Случва се постоянно."

Дайк бе казал преди европейското, че всички в ФА трябва дружно да се застрелят, ако Англия не мине групата.

Е, не се стига до там, за щастие, но първото стъпало след тази фаза се оказа непреодолимо и Исландия прати "трите лъва" у дома на осминафинал.

"Бихме доста по-добри отбори от Исландия в последните две години - продължи Дайк. - Защо? Какво им стана? И първият отговор на въпросите е, че имаме все по-малък избор от английски играчи за националните отбори. Ужасно е, отпадането ни от Исландия е трагично и срамно."

А кой да е новият селекционер след оставката на Рой Ходжсън?

"Някой, който познава добре футбола ни - отвръща Дайк. - Чужденец? Защо не, те вече са повече от английските треньори в играта у нас! Трябва да е някой, който наистина иска да се занимава с това, а кой ще е този човек - не знам... Не съм сигурен, че някой би искал работата. Защо му е?".

Според BBC - заради заплатата.

4,75 милиона лири годишно не са пари, които можеш да изкараш с продажба на зарзават, например...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията