Писмото на Гигси

Юнайтед очаква и заслужава само едно - победи, написа великото крило на сбогуване

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 02 Юли 2016
0
1241

След 29 години в клуба Райън Гигс напуска Манчестър Юнайтед.

След дълга кариера на играч с рекордните 963 мача, крилото изкара два сезона като асистент мениджър на Луис ван Гаал, но не е в щаба на новия треньор Жозе Моуриньо. Гигси написа открито писмо до феновете и медиите:

"След 29 сезона като играч и асистент мениджър, твърдя, че познавам ДНК-то на Манчестър Юнайтед. То е да побеждава, да дава път на млади играчи, да играе атакуващ и атрактивен футбол.

Здравословно е за един клуб да има високи очаквания. Правилно е да очаква да печели постоянно. Юнайтед очаква, а и заслужава само това.

За мен е огромно решение да напусна клуба, в който съм от 14-годишен. Не го взех лесно. Имам спомени тук за един живот време, а и целият опит, който придобих, ще ми свърши огромна работа занапред.

Моментът е точен - без да имам конкретни планове да ставам мениджър сега и веднага, това е нещото, което искам да правя.

Имах огромния късмет да се уча от двама велики мениджъри - сър Алекс, с когото изкарах по-голямата част от живота и кариерата си, и Луис ван Гаал, чието CV говори достатъчно за качествата му. Наученото от тях е безценно.

Благодаря на всички в клуба и на феновете му за всичко през годините. Резултатите на терена са отражение на здравата работа, която всички ние заедно вложихме. Служителите на клуба създават най-добрата атмосфера за работа и за това отборът да печели.

Поздравявам Жозе Моуриньо с назначението му за мениджър на най-големия клуб в света. Само няколко човека в света в тази професия са в списъка с доказани победители и той е един от тях. Феновете ще го посрещнат топло.

Последното ми "благодаря" е за феновете. Не мога да ви опиша колко ще ми липсва да излизам на терена на "Олд Трафорд" пред всички вас. Трудно е да кажа "сбогом" след 29 години. Всяка минута обаче бе великолепна.

Подкрепата ви беше феноменална.

Време е за нова глава, за ново предизвикателство. Вълнувам се за това какво ми предлага бъдещето. Получих най-доброто обучение и чиракуване в мениджърството, за което някога съм се надявал.

С най-добри пожелания, Райън.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията