Англия печели европейското

"Трите лъва" победиха и четирите полуфиналиста в последните 12 месеца, но... в контроли

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 04 Юли 2016
0
1173
GETTY IMAGES

Англия изобщо не е отпадала от Евро 2016.

Печели го убедително.

Мислите, че е някаква безвкусна шега? Не съвсем.

За последните 8 месеца Англия игра и с четирите полуфиналиста на европейското. Ето цялата история:

17 ноември 2015 г., Англия - Франция 2:0.

"Трите лъва" бият без особени проблеми в контролата, минала под знака на почит за жертвите от кървавата нощ на атентати в Париж.

26 март 2016 г., Германия - Англия 2:3

Велика победа над големия враг в Берлин, дошла след 2:0 за немците до 65-ата минута. Хари Кейн, Джейми Варди и Ерик Дайър носят обрата, а Англия мечтае.

2 юни 2016 г., Англия - Португалия 1:0

Гол на Крис Смолинг в края носи победа в нова контрола, този път на "Уембли". Англия надиграва португалците, които обаче са без Кристиано Роналдо.

16 юни 2016 г., Уелс - Англия 1:2

Във втория им мач от груповата фаза на Евро 2016 англичаните обръщат резултата в мач, който изцяло доминират. Ударите са 21:3, положенията - много на малко да отбора на Роой Ходжсън. Даниел Стъридж носи победата в края, а разликата в класите изглежда значима в полза на англичаните.

8 месеца, четири мача, четири победи срещу карето тимове, което се бори за финал на европейското.

За съжаление на родината на футбола, точки в контролите не се дават, а и те не играят роля, когато дойде същинската работа.

Англия обаче може да се чувства шампион и с още един куриозен факт. Цели 9 от уелските играчи са родени на територията на Англия, а не на малката страна.

Джеймс Честър е от Уорингтън, Сиймън Чърч - от Амършъм, Дейвид Едуардс - от Понтисбъри, Анди Кинг - Барстейпъл, Хал Робсън Кану - от Актън, Сам Воукс - от Саутхемптън, Ашли Уилямс - от Уулвърхемптън, Джони Уилямс - от Кент, а Джордж Уилямс - от Милтън Кийнс.

Английските шеги по темата не са добре приети в Уелс, а и историята сочи, че в националния отбор с дракон на гърдите през годините са играли десетки футболисти, родени извън страната. Например - Вини Джоунс, роден в предградието на Лондон Хемъл Хемпстед.

И за десерт - английският тим е шампион на европейското по глупости. Кайл Уокър, бранителят на Тотнъм, е мишена номер едно на фенските укори. Зайчето на "Плейбой" Карла Хауи разкри, че пратила съобщение на национала в деня преди първия мач срещу Русия.
"На Ибиса ли си?", запитала сексбомбата.

"Де да бях...", написал в отговор Уокър, очевидно много загрижен за работата, за която е отишъл на европейското.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията