Ще има ли революция в Левски?

В клуба се случват странни неща, очакват се големи промени

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 07 Юли 2016
0
893
Lap.bg

В Левски нищо не е спокойно, както ни убеждават след всяко заседание на Управителния съвет.

Люпко Петрович ясно си каза - "никой не иска да дойде", "селекция няма"... А евротурнирите са на дни разстояние и Марибор може да сложи край на експедицията още на първия метър.

Но това далеч не е най-тревожната мисъл във всяка "синя" душа.

Информациите за нов собственик все повече сочат към човек, който е далеч от България и като локация, и като манталитет. И ако Спас Русев наистина влезе в Левски, за което има сериозни индикации, ще настане революция. Никой не може да е сигурен за поста си, защото човекът управлява с екипи от мениджъри.

Наско Сираков и Станимир Стоилов ще са основни цели, защото с тях е свързан най-големият успех на "сините" през новия век. Ще има структурна промяна, начин на работа и т.н.

В същото време Sportal.bg гръмна, че Тони Велков сменя Люпко Петрович, а Вили Вуцов става спортен директор. Това не е революцията на очаквания нов собственик, а решения, взимано незнайно от кого (ако се случат).

Все пак спортен директор Левски си има, и то назначен преди месец - Станислав Ангелов. Абсурдно е (или пък логично в джунглата на родния футбол) един млад и амбициозен човек, на който му се работи, да бъде сменен само за 30-ина дни, преди реално да е започнал работа.

При всички случаи в Левски се чакат интересни времена, но притеснението е голямо - особено около финансирането, след като бъркотията с позицията на Виваком в клуба е голяма. А чаканите от там 13 милиона лева в следващите години май се отдалечават, а не се приближават до "Герена".

Именно те се смятат за основополагащи за бюджетното образуване.

Изобщо - вариантите пред Левски са няколко, но всичките изглеждат свързани с доста кадрови промени.

Въпросът е да са правилните и клубът най-накрая да заработи със стратегия, а не да се носи по вятъра и течението.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията