Най-добрите 11 на Евро 2016

Sportinglife.bg избира идеален отбор преди финала

Динко Гоцев
Динко Гоцев 09:10 ч., 08 Юли 2016
0
1805

Остава само един мач от Евро 2016 - финалът.

Преди него Sportinglife.bg ви предлага своите идеални 11 на турнира, като прави уговорката, че в неделя на "Стад дьо Франс" може да се появи още някой герой, достоен да е в този дриймтим. Изборът е върху тези 11, подредени в схемата на Италия - 3-5-2, която според нас донесе най-добрия футбол в тактическо отношение, игран на европейското от някой тим.

Юго Лорис (Франция)

Страшно концентриран и с отлични намеси. Вкараха му от дузпи - румънци и ирландци, преди да допусне два гола от Исландия, но при 4:0... С основна заслуга за стабилната игра на иначе скалъпената и виждаща се за първи път защита на Франция.

Леонардо Бонучи (Италия)

Най-силният футболист на Италия, неслучайно в момента искан за 45 милиона лири от Манчестър Сити. Лидер в отбрана от лидери, познаващи се отлично, нагърби се да бие и дузпа срещу Германия при 0:1 и вкара мача в продължения.

Жозе Фонте (Португалия)

Най-добрият защитник на финалиста, а може би и на първенството. Не допусна грешка, спаси голове с намесите си, командва отбраната... Играчът на Саутхемптън стана лидер в отбор, където уж звездите са други.

Жером Боатенг (Германия)

Оставяме настрана глупавата дузпа, която направи срещу Италия. Като цяло - завършена игра на защитник, който знае силата си и в организация на играта. Преминаваше в зоната и на дефанзивен халф, смело изнасяше топката и пускаше дълги пасове, слагали начало на голови атаки. Вкара и красив гол на Словакия.

Алесандро Флоренци (Италия)

Избираме го за десен външен полузащитник и бранител, в зависимост от ситуацията схемата прелива и в 5-3-2. Енергичното римско момче направи много силни мачове за Италия и показа характер, освен добра класа.

Йоханес Хектор (Германия)

Той пък е отляво, където бетонира зоната си в немския тим. Малцина го знаеха преди европейското, но бранителят на Кьолн направо помете конкуренцията със сигурните си игри - еднакво добър в отбрана и атака. А и с железни нерви вкара дузпата, решила мача с Италия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията