Евро 2016 - футболен латино сериал

Поне сме сигурни, че свърши с хепиенд

Sportinglife
Sportinglife 01:05 ч., 11 Юли 2016
0
976
GETTY IMAGES

Пилотният епизод бе още през март, преди по всички европейски телевизии да се завърти футболната сапунка Евро 2016.

Някакъв българин дойде и отмъкна най-милото на Роналдо (огледала, мазила за лице и малките му гирички от спалнята), което го остави с разкривено от ярост лице. Да, контрола беше, но какъв е този тантурест тип, който пипа в егото на звездата?

Заформи се първата интрига от дългото лято, а още беше хладничко.

На старта на европейското Димитри Пайе - един френски персонаж, влязъл в кадър по заместване, също плака. Наказа румънското племе, решило да къса сценария и да импровизира, и то в първия епизод, на откриването на сериала.

И така потече река от сълзи, която заля цялото първенство.

По това време в дома на аристократичната фамилия (нещо като Губденбургови) се занимаваха с това защо главата на семейството си бърка в гащите, под мищниците и къде ли още не. Изследователят на собствената си миризма и анатомия Льов даде тон за нова насока на отразяването на сериала. Дълги серии минаха в завихрянето на тази история.

Мимолетни герои опитваха да красят отделни сцени с прически и татуировки, а и - този път продуцентската къща от Нион беше се престарала. Твърде много статисти бяха поканени на снимането на сериала, което разводни сцените и някои епизоди бяха направо негледаеми.

За щастие съвсем неканени се появиха банда гамени, които създадоха сцени по улиците между студията, имаше кръв и екшън - та сериалът излезе малко от рамките на сценария. Режисьорът потриваше ръце, а и аудиторията се поразбуди.

Но охраната ги изведе след 2-3 серии с екшън сцени, та пак настана монотонната сюжетна линия на сериала.

Португалският ас на сцената - Роналдо, плака още няколко пъти. В една от първите серии се разсърди на оператора, че не е видял важен детайл и не е получил дузпа. Голям рев настана, Кристиано дълго тъгува, отказа да стисне ръката на един от странните типове от Север, които режисьорът бе поканил и допълваха изненадващо добре сюжета.

После някаква греда спря КР7 да вкара първия си гол в сериала. Кой слага греди в студио?

Добре, че чак последния епизод от Първи сезон маджарите го ощастливиха. Даже блесна два пъти, та си легна спокоен.

В същото време в Англия зрителите се пренасочиха към други занимания - колоездене с "Тур дьо Франс", "Уимбълдън", "Формула 1" (Хамилтън си е техен), защото гласуването за Brexit автоматично дръпна шалтера на договорите на местните телевизии с продуцентите на европейския сериал. Исландска фирма изпълнители оформи светкавичното прекратяване на контракта.

Само Уелс не пожела да спре да гледа, та се договори с белгийски подизпълнител и продължи да се наслаждава на сериала почти до края му.

Роналдо пак плака - този път от двойна радост. Чу се, че единственият му конкурент за "Златната сълза" - най-голямата награда, нещо като "Оскар" на футболните сериали, е загубил финал в Америка и се е отказал драматично. Същата вечер Кристиано получи нови сили, поплака си, поигра си пред новите огледала, купени след покушението на онзи българин, и се събуди прероден.

Скочи повече от Стефка Костадинова (яд ли ви е сега, българи!?) и вкара знаменито, с което спусна завесата на сериала за уелсците и остави всичко да се реши само последната серия - в Париж, града на любовта.

Е, там нещата вече наистина се развиха по сценарий, достоен за "Оскар". Плака рано, защото режисьорът му каза да излиза от кадър - имал други планове за развитието на епилога. Накрая обаче всичко завърши с хепиенд, Кристиано си тръгна с купата, за която бе отишъл да се снима в цялото шоу.

И всички заживяха по-спокойно и щастливо.

Освен французите, които се почувстваха измамени - нали договорката бе, след като се снима в техните студия и с тяхната техника... Поне преди винаги бе ставало така.

Но за всяко нещо си има първи път.

P.S. - Текстът няма за цел да обиди някого от актьорите, а да предложи малко по-забавна гледна точка към едно първенство, което не ни даде много поводи да се забавляваме.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията