Не стреляйте по Димитри Пайе

Французинът не контузи нарочно Роналдо на финала

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 12 Юли 2016
0
826
GETTY IMAGES

Първо го атакува Долорес, майката на Кристиано Роналдо. Достолепната дама от Мадейра има профил в twitter и изригна още по време на финала срещу Димитри Пайе.

След това в интернет се завихри истерия, като над 150 000 фенове на португалеца обвиниха Пайе, че нарочно е контузил звездата в мача за титлата на Евро 2016.

Самият французин доста рязко отсече, че не е направил нищо нередно и ако е наранил Роналдо, това е било напълно неумишлено.

Не стреляйте в Пайе, той е лесна мишена. Особено за хора, които търсят конспирация във всяка теория.

Французите искали от рано да извадят Кристиано от играта. Е щяха ли да пратят най-градивния си играч да го травмира? За да загубят те Пайе евентуално, защото при такъв опит може да се контузиш сам, а може и да те изгонят...

Защо не посегна там Евра, Кошчиелни или някой от дефанзивните халфове, далеч по-опитни в такива здрави единоборства с цел респектиране на противника?

Пайе за 10 години кариера в професионалния футбол има 40 жълти картона - по 1 на 11 мача средно. Гонен е от терена само веднъж, през сезон 2006-2007 г. с екипа на Нант. През миналата година в Англия му показаха три жълти картона в 30 мача като титуляр, и то единият бе за прибързано изпълнение на пряк свободен удар.

По-нормално е той да е обект на покушения, защото прави нещата да се случват, а не да отива да "убива" съперници.

Има и друго, далеч по-конкретно обяснение. Пайе посегна здраво и отигра топката крака, с който атакува Роналдо. Ниско долу, по земята. Без опасност за здравето на съперника с тази част на тялото, с която посегна.

Другият му крак удари коляно в коляно Кристиано, и то по опорния крак на португалеца. Но това няма как да е умишлено, кой отива да контузва съперник с коляното си? Лудост! Нали сам може да излезе с тежка травма.

Да не говорим, че Дидие Дешан призна след финнала, че Пайе е излязъл рано заради леки болки в коляното. Нищо чудно и той да се е контузил в единоборството, което стана на висока скорост.

Така че - не стреляйте по Пайе.

Със сигурност деянието му не бе умишлено и не целеше да извади от играта най-силния футболист на Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията