След седмица ще остане само един ЦСКА

На 18 юли се очаква решението на спортното министерство за базите, 25-ти е датата, която чака БФС

Sportinglife
Sportinglife 10:45 ч., 12 Юли 2016
1
1792

ЦСКА ще разбере много за бъдещето си на 18 юли, когато се очаква най-после реална информация в морето от манипулации около клуба.

По информация на Sportinglife.bg в понеделник, 18 юли, спортното министерство трябва да обяви какво е положението с договора за стопанисване на базите на клуба.

По-конкретно - продължава ли контрактът с ПФК ЦСКА АД, за момента пред ликвидация, но все пак с два внесени плана за оздравяване от Гриша Ганчев и Васил Божков, или ще бъде сключен договор с дружеството ЦСКА-София, водено от Ганчев, Христо Стоичков и Юлиан Инджов.

По-вероятно е да се случи второто, пак по неофициални данни. Но резултатът от това решение ще доведе до едно, какъвто и да е той - ще остане само един ЦСКА.

Ако Ганчев и Стоичков получат договор за базите, няма никакъв смисъл да се оздравява старото дружество и да се гради отбор, който няма да играе в дома на ЦСКА. Независимо от рекламния слоган "автентично дружество", който хората около Божков пласират упорито като лице на проекта си.

Ако те получат право да са стопани на стадиона и базата на ЦСКА, най-вероятно Ганчев ще се откаже да гради своя план, който също минава през настаняване в местата, които се свързвват исторически с червения цвят и традициите на клуба.

Какъв е смисълът да си собственик на ЦСКА, ако не играеш на "Армията" и не използваш Панчарево?

Това е повратният момент, след който много от нещата в ЦСКА вероятно ще се изяснят - съответно и успокоят. В коя посока, остава да видим.

Същевременно БФС чака до 25 юли доказателства за това, че ПФК ЦСКА АД може да подсигури бюджет от 1,5 милиона лева, за да получи лиценз за Б група.

Футболният съюз има и алтернативен вариант за отбор, който да запълни мястото във втора лига, ако ЦСКА с треньор Адалберт Зафиров не покрие изискванията за участие.

1 коментара

1 Виктор Зарев 13.07.2016 17:18:48
1 0

Нормално е да остане 1 и то на ГГ , в другото цска в касата имало 230 000 лв няма как да съберат 1.5 млн и Чао бабо дора , божковци и сие

Твоят коментар:

Close Обратно към статията