Короновани особи ни чакат на дуел в Европа

Разград срещу Звезда, Левски мисли за Абърдийн, а Берое - за Гьотеборг, ако продължат в Лига Европа

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 15 Юли 2016
0
634
GETTY IMAGES

Три короновани европейски футболни особи чакат българските представители в турнирите на континента.

Ако успеят да продължат, нашите тимове най-вероятно ще срещнат съперници, печелили европейски трофей.

Лудогорец, който няма как да не отстрани Младост (Черна гора), ще се изправи срещу Цървена звезда. Българският шампион би само с 2:0 противника си в Разград, но ще спечели вероятно и втория двубой, толкова голяма е разликата в класите.

Звезда се измъчи като гост на Ла Валета, но победи с 2:1 и също ще се класира. Този дуел изглежда напълно сигурен, а червено-бялата любов на Белград е европейски шампион от 1991 г.

Лудогорец за 4 години европейски одисеи се изправи срещу Партизан (2 пъти) и Динамо (Загреб - също два пъти), а сега среща и третия най-мощен клуб на бивша Югославия. Разград дотук е 3 от 4 в сблъсъците с грандовете оттатък Калотина - два пъти елиминира Партизан, веднъж отпадна от Динамо, но веднъж го победи и в двата мача в групите на Лига Европа.

Мачовете ще са на 26/27 юли и 2/3 август, като българският шампион е домакин на първия.

В Лига Европа Левски - оптимистичен след 0:0 в Марибор, ще има за съперник почти сигурно Абърдийн, ако успее да елиминира словенците.

Шотландският тим смаза Венстпилс (Латвия) с 3:0 и едва ли ще допусне изненада.

Абърдийн е носител на КНК и Суперкупата на Европа през 1983-а, когато е воден от Алекс Фъргюсън (още не сър).

Тимът води голяма битка със Селтик миналия сезон за титлата, но класата на шотландското първенство дава надежди, че Абърдийн може дори да се окаже по-скромен тим като потенциал от Марибор... Левски би бил гост на реванша, ако се стигне до дуели с шотландците (28 юли и 4 август).

Берое, ако успее в Хелзинки след 1:1 ХИК у дома, ще отиде пак на север - в Гьотеборг. Местният ИФК е с крак и половина в следващия рунд, след като надигра с 3:0 полския Пяст.

Шведите са двукратни носители на Купата на УЕФА през 80-те и често участваха в Шампионската лига през 90-те години и началото на новия век.

И трите тима може да не са грандове днес, но са величия със златно покритие в историята на евротурнирите. В семейството на онези, които са стигали до трофей в някоя от трите надпревари.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията