Лестър няма да се провали, а ще продължи да мечтае

Раниери има план и, дайте ни една причина да не му вярваме

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 21 Юли 2016
0
1122
GETTY IMAGES

Букмейкърите този път са предпазливи - коефициентът за Лестър да стане шампион са само около 1:29... Преди 12 месеца по това време бяха 1:5001, а ставките за изпадане - в топ три за Висшата лига. Сега шансът шампионите да изпаднат се оценява на 1:15 и пред тях са цели 11 отбора.

Големият въпрос на лятото след чудесата от миналия сезон, е ще потъне ли този изумителен отбор или ще плува смело в новите води, които откри?

По-логично е първото. Лестър да остане чудо за един ден, да се върне в миманса на среднячеството или дори - на борещите се в долната половина отбори. Но каква логика търсите при отбора на Раниери?

Точно италианецът е основният ни аргумент да ви кажем смело: Лестър ще продължи да мечтае, няма да потъне.

"Дали е бърз Муса? Имаме още един самолет в отбора!" - отговорът му след трансфера на Ахмед Муса от ЦСКА (Москва). Раниери поддържа духа висок, не спира да се шегува и излъчва увереност.

Н`Голо Канте в Челси? Никакъв проблем. Идва Нампали Менди, привлечен за 11 милиона от Ница. Откритие на италианския треньор, който го познава от 16-годишен. И го нарича "най-близкото нещо до Клод Макелеле".

Варди да си ходи? Не - отказа на Арсенал.

Марез иска трансфер? Не - качи се на самолета и тръгна за турнето на отбора, отказвайки на Барселона.

Съставът ще е солиден, даже по-силен от миналогодишния. Защото Раниери каза ясно: Очаквайте големия ни удар на пазара. Значи - ще има и звезда при шампионите. Кадрово всичко е наред от вратаря до нападателите. Те са спокойни и уверени, имат и самочувствието на шампиони.

Проблем №1 ще е Шампионската лига, която представлява съвсем ново предизвикателство. Не само като съперници и мачове. А като захранване с енергия и емоция, а и физическо изтощение от страна на отбора. Това отклонение от фокуса може да струва точки във Висшата лига, случвало се е и на други отбори преди.

Но пък представете си какъв генератор на енергия и позитивизъм може да се окаже, ако Лестър спечели първия си мач, да речем - срещу Рома.

Вицепрезидентът Айват Шриваданапраба (извинявайте, но наистина така се казва) има мнение и за друг проблем:

"Големите отбори са наранени от нашия успех. Ще искат да са двойно по-силни и да си отмъстят, ще се върнат на стадиона в Лестър с желание за реванш. Ние сме готови. Знаем, че трудно ще постигнем отново това, което направихме миналия сезон. Но ще подходим така: Идвайте, хвърляйте всичките си звезди и амбиции срещу нас, ние сме шампионите. Каквото дойде!".

Страхотна философия.

Лестър започва сезона с доста весела програма. След мача за суперкупата с Манчестър Юнайтед идват гостувания на Хъл, Юнайтед, Ливърпул и Челси, както и домакинства на Арсенал и Саутхемптън - всичко до 15 октомври.

Тогава вече ще е в разгара си и груповата фаза на Шампионската лига. И ще се види най-ясно докъде е готов да стигне Лестър в битката да запази позиция и реноме.

Прогнозираме, че мечтите ще продължат, макар и този път да не стигнат за титла.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията