Да си поговорим за празните трибуни

Контролата ЦСКА - Удинезе се оказа най-посетеният приятелски мач за новия век у нас

Динко Гоцев
Динко Гоцев 11:45 ч., 24 Юли 2016
2
18302
Lap.bg

Ако четете отзиви из медиите днес ще разберете, че вчера една шепа хора са отишли на някакъв мач в София. Нищо работа.

На 37 градуса, в разгара на отпускарския сезон, на приятелски мач - 10 419 официална посещаемост. Направо никаква новина.

А че толкова няма да видим на един официален мач нито веднъж до десетия кръг на "А" група, майната му.

И че е най-посетената контролна среща този век у нас, голяма работа. Нулев интерен направо, "празни трибуни", както пишат многоуважаемите колеги.

Субективното и откровено манипулативно отразяване на събитията около ЦСКА вече минава всякакви граници. Всеки е свободен да приема или не този отбор за наследник на армейския, да си има своите аргументи и мнение. Както и да ходи или не на стадиона.

Но не е редно да се лъже откровено за факти, видяни от всички и по телевизията.

Факт 1: На трибуните имаше поне 8-9 хиляди, дори да не са 10 419, както бе обявено. При препълнен А сектор и по над 1500 човека в двете трибуни зад вратите, няма как да са по-малко от 8 хиляди. Съвсем друг е въпросът, че и 5000 да бяха, при това време и с този характер на мача, пак щеше да си е постижение. Че ние пет хиляди на мач от първенството виждаме изключително рядко.

Факт 2: Куриозно, но в лятото, за което няколко медии под строй пишат, че това вече не е ЦСКА, отборът започва сезона с треньора си от миналата година и осем футболисти от нея. На практика това е лятото, в което ЦСКА запази най-много от ядрото си, в сравнение с който и да е сезон от последните 10.

Сякаш като ирония на съдбата при приказките, че този отбор нямал нищо общо с предишния със същото име.

И за десерт - да, много фенове вероятно не приемат този ЦСКА за свой. Имат своите аргументи и основания. Но когато на "Армията" има 10 000 фенове в жегата за приятелски мач, е меко казано смехотворно да напишеш за нулев интерес и празни трибуни.

Колеги - написаното остава. Паметта на хората не е чак толкова къса.

И докато вие продължавате да манипулирате кой какво и как да припознава, не се учудвайте, ако скоро никой вас не ви "припознава" вече като сериозни медии.

2 коментара

1 Racho Lachev 24.07.2016 14:51:08
12 3

Аз само да те открехна ей тъй да си знаеш,неуместно е да се сравняват годините и съперниците,както и публика,преди години стадионите се пълнеха пъпчо без значение кой играе,а сега няма даже на националния 5х фена,публиката се отдръпна като цяло от стадиона,и не само че няма футбол и играчи а и че последните 10 години стадионите станаха като полигони и гета бой гърмежи убийства,беззаконие!!! Когато го проумее те тогава ще страните европейци!!!

2 Росен Кирячко 24.07.2016 12:38:49
6 31

Само да те открехна, че на Левски - Вердер 0:0 преди години имаше два пъти повече хора. Е така, да си знаеш.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията