4 патрона и 45 ареста за фенове на Звезда в Слънчев бряг

Хулиганите биха граждани и влязоха в битка с полицаи, някои са заплашени от затвор

Sportinglife
Sportinglife 17:10 ч., 26 Юли 2016
0
469

Навиячите на Цървена звезда вилняха в ранни зори в Слънчев бряг и мнозина от тях няма да стигнат до стадиона в Разград. Денят на мача от Шампионската лига се оказа и ден за хулигански екшън край морето.

Общо 45 фенове са задържани, като 16 от тях са идентифицирани и ще им се повдигнат обвинения. Те са за побой на полицаи, на граждани, за повреждане на автомобил и нарушаване на обществения ред.

Около 5 часа тази сутрин е получен сигнал, че до дискотека "Викинг" в курорта "Слънчев бряг" има сбиване. На място са пристигнали полицаи. Двама от тях са пострадали в опит да въдворят ред. Минути по-късно е получен сигнал за сбиване между чужди граждани до бар "Валхала", на място са били изпратени велопатрули.

Към мястото на инцидента са били пренасочени всички налични полицейски наряди и служители. Установено е, че на двама служители от ОД на МВР-Бургас са нанесени рани в областта на главата.

Единият полицай е с порезна рана в теменната област, получена след удар с палка.

В помощ на полицейските служители са се включили и работници от търговски обекти. Трима от тях са пострадали, единият е със счупен крак.

Въпреки произведените 4 изстрела със стоп патрони, участниците в сбиването не са преустановили своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат полицейските служители и граждани.

Около 7 часа е получен нов сигнал на телефон 112 за това, че до Аква парка в "Слънчев бряг" при сбиване са пострадали двама мъже с инициали Г.Х. и М.Т.

До момента в качеството на свидетели са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършва се разпознаване на лица, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи и оценъчни такива. Иззети са записи от видео-камери.

Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед.

Пак към 7 ч е получен още един сигнал - за счупено стъкло на таксиметров автомобил пред хотел "Роуз Гардън", управляван от български гражданин.

Сръбски граждани - отново от "Делие" - групировката с ултраси на Цървена звезда, са започнали да нанасят побой на водача и удари по автомобила.

Пострадали са двама български граждани, оказали съдействие на таксиметровия шофьор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията