Игуаин - един карък за 142 милиона евро

Юве плати умопомрачителна сума за Гонсало, но трябва да знае - той понякога носи лош късмет

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 27 Юли 2016
0
1968
GETTY IMAGES

Тази история може да завърши с требъл.

Ювентус и Гонсало Игуаин сключиха брак за 90 милиона евро, с което сумите, платени в кариерата на аржентинския стрелец, са вече общо 142 милиона евро.

Реал го купи от Ривер Плейт преди 10 години за 12 милиона, а го продаде на Наполи през 2013-а за 40.

Това пътешествие, тръгнало от френския град Брест, може би най-накрая намери пристан, където липсата на късмет на Гонсало ще се превърне в златен прах. В Ювентус това често се случва, и то с далеч по-малко качествени и талантливи играчи от аржентинеца.

Игуаин става третият най-скъп играч в света. Цената ще тежи, но е съвсем очевидно, че Юве е тръгнал за големи неща. На този абсолютен хегемон с пет поредни титли у дома, липсва коронация в Европа. Както и на Гонсало, оставал няколко пъти дълбоко разочарован в турнира Шампионска лига.

Както и с националния... Но затова след малко.

90 милиона - ще си кажете, това са абсурдно много пари за един играч, и то такъв, който в края на годината ще навърши 29. Помислете пак.

Първо - Игуаин се събира с вероятната следваща голяма звезда не само на Аржентина, но и на световния футбол - Паоло Дибала. Ще си партнират двойно по-лесно, отколкото досега Дибала го правеше с Манджукич или Мората. Аржентинци са, кръвта им кипи по еднакъв футболен начин.

Въпреки че... Гонсало е роден във Франция, а баща му е аржентинец, натурализиран в страната на Платини и Жирес. Има двойно гражданство, но никога не е имал дилема за кое знаме да играе, от десетмесечен живее в Буенос Айрес, а от 7-годишен е в школата на Ривер.

Върви му в големите мачове, но на клубно ниво. Юве трябва да бъде спокоен за това. Виж, аржентинците... Вкара два пъти в първото си Ел Суперкласико срещу Бока. След това дойде Реал и го прибра.

Заби за 57 секунди след влизането си като резерва във вратата на Барса, после наказа съперника и за суперкупата. А на Атлетико вкара пет пъти за седемте си сезона в Реал. Спечели три титли в Мадрид, но му убягваше онази, която на "Сантяго Бернабеу" смятат за своя по принцип - европейската...

Игуаин хвана периода на "осминафиналната прокоба" - четири поредни отпадания там за Реал в надпреварата на шампионите. После три пъти бе разплакан след полуфинали с Барселона, Байерн и Борусия Дортмунд.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията