Вълчо време във войната за Вечния град

Битката ще е за всяка педя

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 10 Яну 2015
0
508
Getty Images

Рома - Лацио

В този ден Рим си спомня за времената на гладиаторите. Новите не носят мечове и щитове, а знамена, бомби и факли. Дойде ли войната за Вечния град между Рома и Лацио, букмейкърите също притихват. Рядко разликата в класите е голяма, а милиони залози минават през компаниите.

Класиране преди кръга

1. Ювентус 40
2. Рома 39
3. Лацио 30
4. Наполи 30
5. Дженоа 27
6. Сампдория 27
7. Милан 25
8. Палермо 25
9. Фиорентина 24
10. Сасуоло 23
11. Интер 22
12. Удинезе 22
13. Емполи 18
14. Торино 18
15. Верона 18
16. Киево 17
17. Аталанта 16
18. Каляри 12
19. Парма 10
20. Чезена 9

Сегашното вечно дерби е на върха. Рома е втори, Лацио е трети, макар че цената не са просто едни три точки. В миналия кръг „римските вълци” се приближха на точка зад шампиона Ювентус с 1:0 над Удинезе. А „орлите” нанесоха едва втората загуба на Сампдория – 3:0 и се утвърдиха в зоната на Шампионската лига. Едно интересно и разумно предложение е да се играе над 5 картона в дербито – просто защото мир не може да има. Битката ще е за всяка педя.

Рома е в серия от седем поредни мача без загуба, Лацио е на кота пет. „Вълците” не са побеждавани на свой терен. Сега „Стадио Олимпико” ще е техният дом, а „орлите” ще са гостите. Цели 11 двубоя Рома не е допускал гол и изглежда фаворит.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 часа по Би Ти Ви Екшън

Наполи – Ювентус

Тъкмо отминали емоциите от голямото дерби на Рим, следва още една маркова битка за върха. Четвъртият Наполи приема приема шампиона и лидер Ювентус.

„Старата госпожа” изненадващо завърши само 1:1 в Торино срещу Интер във вторник. Проблемите на Юве бяха пропуски в нападение и неубедителна защита. Тя обаче може да се окаже фатална в Неапол. Точно преди Нова година Наполи „взе скалпа” на Ювентус – в мача за суперкупата, игран в Катар.

Неаполитанците два пъти изравниха, за да спечелят с дузпи. Юве е в серия от осем мача без загуба, падна само от Дженоа през сезона. Само веднъж шампионът е допускал повече от два гола във вратата си – срещу Рома при 3:2. Десет пъти никой не е успявал да пробие вратаря Джанлуиджи Буфон. Наполи също е господар на своя стадион и вече седем мача поред е бил непобеждаван там.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Фиорентина – Палермо

Истинско чудо е какво прави отборът на Ивайло Чочев. Палермо не е губил вече в девет поредни двубоя от Серия А.

А в миналия разгроми сицилианския враг Каляри с 5:0. Това бе едва един от трите мача, в който тимът не допусна гол във вратата си. Но важно е събирането на точки. Фиорентина пък е доста колеблив в изявите си, като последният двубой бе загуба с 0:1 на терена на последния Парма.

Палермо е вкарал 12 гола на чужд терена, а „виолетовите” са на кота седем у дома. Досега тимът на Чочев обаче има само една победа при гостуване.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Ринг

Сасуоло – Удинезе

До преди няколко години името Сасуоло не беше познато дори в Италия, а сега всички го наричат Убиеца на Милан.

За старт на 2015 година малкото отборче отиде на „Сан Сиро” и срази „росонерите” с 2:1. А през май спечели с 4:3 срещу гранда у дома. Победата увеличи серията на Сасуоло на 11 мача без загуба и го изкачи в горната половина на таблицата. Целта на тима е да бетонира мястото си в елита и домакинските срещи са най-важни.

Пет двубоя на свой терен Сасуоло вече е непобеден. Удинезе има само четири срещи без допуснат гол.

Прогноза – 1

Мачът е в събота от 19 ч по Ринг

Торино – Милан

Милан завърши 2014-а с победа над Реал с 4:2 в контрола, но започна със загуба от Сасуоло в Серия А. Грандът на Филипо Индзаги няма право на грешки, ако иска да се бори за третото място и Шампионската лига. Торино не е сред най-страшните домакини, но „росонерите” не са плашещ гост.

И все пак – Торино не е допускал поражение вече четири кръга. И само три пъти има 2 или повече гола във вратата си. Докато Милан чака четири гостувания първата си победа далеч от дома. За гранд е тежко да признае, че само 4 пъти е оставал със „суха мрежа”.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън

Интер – Дженоа

Много рядко ситуацията при тези мачове е подобна – Интер изостава здраво, а Дженоа се бори за Шампионскка лига.

Гостът има повече победи на с чужд терен – 4, отколкото грандът като домакин – 3. Интер все пак събра самочувствие с 1:1 при гостуването на Ювентус във вторник. А Дженоа не очакваше да стигне само до 2:2 у дома срещу Аталанта. Все пак това е отборът, кото единствен успя да победи Юве през сезона. Едва пет пъти Дженоа е бил със „суха мрежа”.

В мисията Интер да излезе от долната половина на таблицата, треньорът Роберто Манчини атакува пазара – взе Лукас Подолски от Арсенал и Жердан Шакири от Байерн.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч по Би Ти Ви Екшън

Аталанта – Киево

Съседи в най-долната част в класирането и точно над зоната на изпадащите. И Аталанта, и Киево са известни, че допускат много голове. Започнаха с ремита новата година, а битката ще е за всяка точка този сезон. Аталанта е вкарвал 2 или повече гола четири пъти, а Киево – три пъти.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Каляри – Чезена

Ето истинско дерби на два отбора, потънали в зоната на изпадащите. Домакините са 18-и, а гостите – последни. От началото на сезона Каляри няма победа на свой терен, а веднага след Нова година беше разгромен с 0:5 от Палермо. Чезена пък няма успех на чужд терен.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Удинезе – Рома 2 (0:1)

Палермо – Каляри 1 (5:0)

Милан – Сасуоло над 2,5 (1:2)

Дженоа – Аталанта над 2,5 (2:2)

Емполи – Верона X и под 2,5 (0:0)

Киево – Торино Х и под 2,5 (0:0)

Чезена – Наполи 2 и над 2,5 (1:4)

Каляри е в серия от девет мача без победа, а Чезена вече стигна кота 16. Загубата от Палермо бе дебют за треньора Джанфранко Дзола, който не може да си позволи да не спечели и този дуел.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Верона – Парма

Парма още не е стигал до реми като гост. В миналия кръг тимът се измъкна от последното място с победа над Фиорентина 1:0. Верона няма успех на свой терен от пет двубоя. В пет мача домакините са вкарвали два или повече гола, а гостите – само четири пъти. В броя на „сухите мрежи” отново Верона води с една – 4:3.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Сампдория – Емполи

До началото на новата година Сампдория се гордееше, че е единственият тим заедно с Ювентус с едва загуба през сезона. Миналия понеделник тимът обаче катастрофира – 0:3 като гост на Лацио. И двете поражения са на чужд терен. Емполи само веднъж през сезона е печелил като гост.

Само в четири мача Сампдория е получил 2 или повече гола. Емполи няма победа в пет двубоя поред, но и седем срещи не е падал. Отборът е майстор на ремитата – 5 поред.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията