Ваканцията на Хамилтън – купони и съдебни битки

Партито е в Барбадос, но в същото време върви дело, което може да му струва милиони

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 04 Авг 2016
0
1134
GETTY IMAGES

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън напълно заслужено се оттегли на почти 3-седмична почивка в лятната пауза на сезона.

С шест победи в последните 7 старта, 4 от които поредни, Хамилтън успя да стопи аванса на съотборника си Нико Розберг от 43 точки и на свой ред поведе с аванс от 19 пункта.

Самият Хамилтън е на мнение, че това е недостатъчно, тъй като в следващите девет старта поне два пъти той ще е преместен с 10 места назад на старта, но въпреки всичко, психологическото предимство е на негова страна.

Фабриките на отборите затварят за лятната пауза в понеделник, т.е те ще почиват две седмици, а купонът за Хамилтън вече започна. Също като миналата година – на Барбадос. Само че без Риана.

Люис се оказа една от звездите на летния фестивал Crop Over, а в антуража му попадна и манекенката Шанел, който натрупа слава като модел на Victoria’s Secter.

И също като миналата година Люис се забавлява здраво, с танци и музика, облечен със странни дрехи или гол до кръста. Сега обаче липсват пурата и питието, с които той се появи на снимките през 2015.

Но не цялото лято ще е безкраен купон за Хамилтън, който ще трябва да отдели време и за делото, заведено срещу него от италиански дизайнер, който го съди заради имот на стойност 4,6 милиона долара.

Тук историята е по-сериозна – преди време Люис решил да си построи луксозна вила в Гренада, където са семейните му корени и откъдето семейството на баща му е емигрирало във Великобритания.

Къщата е изключително луксозна, със собствен фитнес и звукозаписно студио и е оценена на 4,6 милиона долара, въпреки че строежът й е стигнал до средата. Хамилтън се отказал от имота, след като се разделил с гаджето си Никол Шерцингер.

Но италианският дизайнер Бернардо Бертучи, който се е заел с проектирането и строежа на вилата, не е съгласен на такъв развой и затова е дал Хамилтън на съд.

„Наистина вярвах на Люис – обясни Бертучи пред вестник The Sun. – Един ден, когато вилата беше наполовина готова получих имейл, в който той ми каза, че не иска да продължава да се занимава с този проект. Сигурен съм, че Люис е наясно, че не е постъпил коректно с мен.”

Пак според британския вестник разправията между Люис и Бертучи вече е минала пред всички съдебни инстанции в Гренада и за последно местният Върховен съд се е произнесъл в полза на пилота от Формула 1, но италианецът обжалва.

„Не исках да се стига до съд, но с оглед на промените във вилата, направени по изричното искане на Хамилтън, този имот е много труден за продажба”, допълни Бертучи.

Естествено, нито Хамилтън, нито негов говорител ще коментират темата. Или най-много да кажат като Макс Верстапен, когато баща му наби дядо му, че това са семейни въпроси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията