Лудогорец срещу Виктория - близнаци и антипод едновременно

Жребият бе благ с българския шампион, чехите не са в добро състояние

Sportinglife
Sportinglife 14:05 ч., 05 Авг 2016
0
739
GETTY IMAGES

Лудогорец ще трябва да мине през Виктория Пилзен, ако иска да влезе в групите на Шампионската лига. Мачът у нас е на 17 август, а реваншът като гост Разград ще играе на 23 август.

Жребият е съвсем приемлив за българския шампион, като чехите изобщо не изглеждат страшилище. В миналия кръг Виктория едва преодоля Карабах (Азербайджан), като изравни за 1:1 в края на реванша, а не успя да бие като домакин в първия двубой - 0:0.

Ако има отбор, който е пълна противоположност на Лудогорец в този етап на Шампионската лига, това е именно чешкият шампион.

В него не играе нито един чужденец, ако не броим словаците, а в Чехия - да си кажем честно - те си се броят за свои. Та състав от 19 чехи и 5 словаци се изправя срещу интернационалния тим на Лудогорец, в който има само 7 българи сред 25-те имена.

Големите фигури на съперника са словашкият титулярен вратар Матуш Козачик, защитниците Роман Хубник и Давид Лимберски, халфовете Вацлав Пилар, Даниел Колар и Франтишек Райторал, както и нападателят Михал Дуриш.

И двата клуба имат сходна съдба в последните няколко сезона. Всичките им успехи са във времето след 2010-а, не са сред традиционните сили в страните си. Виктория е четири пъти шампион от 2010-а насам, а Лудогорец - пет поред след 2012-а.

Чехите имат общо 9 участие в евротурнирите, а Лудогорец - пет. Виктория игра в тях един път преди 2010-а, когато започна новата ера на клуба, а Разград - нито веднъж.

Да, съперниците изглеждат като близнаци по това, че са новоизградени сили, но пък са противоположности като модел.

Дори да отпадне, Лудогорец влиза директно в групите на Лига Европа и си гарантира футбол в турнирите на УЕФА до средата на декември.

Другите двойки от жребия за плейофа:

Стяуа - Манчестър Сити

Порто - Рома

Аякс - Ростов

Виляреал - Монако

Йънг Бойс - Борусия Мьонхенгладбах

Селтик - Апоел Беер Шева

Копенхаген - АПОЕЛ (Кипър)

Дъндолк - Легия

Динамо Загреб - Залцбург.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията