Защо Клоп зачеркна вестник "Сън"

Бойкотът му няма нищо общо с "Хилзбъро", свързан е със семейната драма на Деян Ловрен

Sportinglife
Sportinglife 17:05 ч., 08 Авг 2016
0
2297
GETTY IMAGES

"Не говоря за вестник "Сън". Просто не говоря за вас. Не е нищо лично, но вие все още работите за "Сън", нали?".

В събота, минути след гръмкото 4:0 на Ливърпул над Барселона в контрола, това отвърна Юрген Клоп на репортер по време на пресконференцията си.

И добави: "Не е, защото съм мениджър на Ливърпул, а заради неща, които ще се случат утре или в следващите няколко дни."

Вече всичко е ясно. Вестникът, който често публикува най-пикантните истории в Англия, гръмна със снимки и подробности около изневярата, която е на път да разбие семейството на защитника на Ливърпул Деян Ловрен.

Драмата е голяма. Хърватинът е разбрал, че съпругата му Анита, с която имат две деца, си ляга с неговия съгражданин и познат от детските години Дарио Торбич.

Ловрен дори е помолил ръководството на хърватската федерация да не бъде викан в националния за Евро 2016, за да отиде на дълга ваканция с Анита и дъщеря им Елена, и сина Йосип.

Така защитникът е опитал да спаси брака си, което за момента се оказва трудна задача. Анита не е в къщата им в Ливърпул и се е прибрала в родината. А там е Дарио...

Скандалът до момента е бил дълбоко скрит в личните шкафчета на замесените в него, но "Сън", който често плаща за жълти информации и прави огромен тираж, като ги публикува, разкри историята.

И в събота Клоп е знаел от пресслужбата на Ливърпул, че се готви тиражирането на историята, и то с пикантни подробности, интимна снимка на Дарио и Анита, както и няколко близки кадъра на ръката на Ловрен, на която от месец насам няма брачна халка.

Германският мениджър е взел решението да не говори за "Сън" сам, пише днес онлайн изданието на "Ливърпул Ехо", близък до клуба от "Анфийлд". Ръководството на Ливърпул засега не смята да предприема нищо по темата, но случката засилва враждебното отношение към вестника в града, особено сред феновете на "червените".

Това е мястото, където изданието има най-малки продажби - незначителни на фона на милионния си тираж, защото кампаниите за бойкотиране на "Сън" в град Ливърпул вървят вече 27 години.

След трагедията на "Хилзбъро" през април 1989-а вестникът излиза с челна страница, на която огромното заглавие е "Истината".  В материала се описва как пияни фенове обирали джобовете на мъртвите по терена и не помогнали на ранените, които умират.

Всичко това бе опровергано през годините и "Сън" дори публикува извинение на цяла страница през 2014-а, 25 лета след трагедията с 96 убити. Твърде късно - омразата към вестника в региона ще е вечна.

А случаят с Ловрен само ще я засили.

Разкриването на личната драма на бранителя идва седмица преди старта на сезона и е удар върху психиката не само на хърватина, но и на целия тим на Ливърпул.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията