Когато всичко загуби смисъл, част II

За щастие Цветелина се възстановява, но кога ще се излекува мисленето ни

Sportinglife
Sportinglife 04:35 ч., 09 Авг 2016
0
973

Преди близо 2 месеца (на 14 юни) 21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова преживя тежък инцидент - падна от шестия етаж и е с много сериозни травми.

Sportinglife.bg написа в деня след драмата на момичето - няма нужда да превръщаме една човешка история в сензация и да ровим в нея в търсене на материал за писане. Заглавието тогава бе "Когато всичко загуби смисъл" и, за съжаление, продължава да е актуално.

Публикувахме по темата само още веднъж, след официален бюлетин от болницата за състоянието на Цветелина. Сега го правим отново, потресени от факти, изложени във facebook от колегата от в. "Сега"  Явор Евтимов, който е изкарал 2 седмици в същата болница.

Ето публикацията му в личния му профил, споделена и с членовете на Асоциацията на българските спортни журналисти:

"Вследствие на дългогодишна техническа неизправност в гръбнака прекарах последните две седмици като пациент на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“. Поради неособено тежкия характер на операцията, която претърпях – отстраняване на дискова херния в лумбалните прешлени, през повечето време бях подвижен на собствен ход. Но, за съжаление, като част от рехабилитационните кръстосвания на коридора по неволя се изправих очи в очи с един куп човешки трагедии.

Станах пряк свидетел включително на шумно отразеното по медиите преместване на гимнастичката Цветелина Стоянова, направила преди месец и половина опит да посегне на живота си по особено жесток начин. В клиниката не подозираха, че съм спортен журналист, и бях подминат от иначе извънредните мерки, предприети с цел никой от гилдията или съпровождащите я папараци да не припари до отделението в опит да се добере до новата знаменитост сред пациентите...

В крайна сметка не забелязах нито един колега да се навърта около т. нар. ВИП стая №3, която по стечение на обстоятелствата се намираше точно срещу тази, в която бях настанен аз. Видях само едно изтерзано 21-годишно момиче и покрусената й баба, която не се отделя от нея нито за миг и която неколкократно повтори: „Нямам доверие на никого.“

И с основание! Защото, оказа се, „заплахата“ съвсем не е външна, а вътрешна... Най-жадни за долнопробно зрелище излязоха санитарите, които съвсем безцеремонно нахлуваха, понякога на тълпи, в стаята на Цвети с телефони в ръце (не изключвам вероятността някои от тях да разчитат на хонорар от кафявите „агенции“). Та се наложи старшата сестра да се провиква през коридора, че „Това не е маймуна в клетка!“.

Именно тази реплика ме накара да снимам вратата на стая №3. В момента тя олицетворява границата между елитния спорт и реалния живот. И представлява физическата преграда пред онези, които нямат морални задръжки. Според лекарите и рехабилитаторите, с които говорих, Цветелина Стоянова е що-годе добре и постепенно ще се възстанови. Но тя най-много има нужда от спокойствие. Затова, хайде всички да я оставим на мира..."

Sportinglife.bg се извинява, ако е причинил с публикуваното на читателите си или близките на Цветелина психически дискомфорт или стрес.

И напълно се съгласява с думите на колегата - за това призоваваме още от първия ден след ужасната случка - да оставим темата като лична такава и да отразяваме само реални новини от медицинския екип за здравето на момичето.

Както и констатираме за пореден път, че в страната ни стават неща, които те карат на моменти да си кажеш, че "всичко е загубило смисъл".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията