Най-великият сезон

Започва битката във Висшата лига, където всичко е възможно

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 13 Авг 2016
0
912
GETTY IMAGES

90 дни минаха, откакто невярващият капитан Уес Морган вдигна трофея на шампион във Висшата лига и сложи точката на последния абзац от една от най-красивите приказки във футбола.

Сезон 2015-2016 г. е история.

Днес, три месеца по-късно, започва най-силният, интригуващ, вълнуващ, пълен с талант, преки противоборства на ниво мениджъри, емоции и очаквания сезон в новата история на клубния футбол.

Висшата лига предлага това, което никое друго първенство не ни дава - класата на Моуриньо, Гуардиола, Клоп, Конте, Венгер, Почетино, Куман, Раниери... Тези имена са в топ 20 на най-добрите актуални треньори в света, без съмнение.

Магията на Златан, Кун, Йозил и Санчес, Азар. Някои от най-големите звезди  на планетата.

Амбициите, подплътени с невероятни трансферни пари, на Сити, Юнайтед, Челси, Арсенал, Ливърпул. Песните на "Коп", електричеството на "Анфийлд", "Олд Трафорд", "Уайт Харт Лейн".

Романтиката от фразата "шампионите са в града" всеки път, когато Лестър гостува - защото те са шампионите, колкото и да продължава да ни звучи невероятно.

Късните голове, обратите, драмата, непредвидимите мачове с аромат на изненада, когато лидерът гостува на изпадащ тим дори.

Това е английският футбол - да, променен, европеизиран, модернизиран, финансово облечен в скъпи дрехи, но по същността си оставащ най-зрелищното представление на великата игра, което светът може да види.

Испания има Барса и Реал, да кажем - и Атлетико.

Германия има ужасно силния си Байерн, една симпатична и качествена Борусия.

Италия има машината Юве, аурата и успехите на Милано, страстта на Рим.

Но Англия има лига, пълна с отбори, за които няма загубен мач, няма невъзможен съперник и 50-милионният ас на гостите се чувства като заек, подгонен от ловни кучета, когато отиде в Борнемут, Суонси или Хъл.

Няма значение кой как се казва, колко струва, откъде идва и каква е репутацията му. Това е Висшата лига, тук всички могат да победят всички.

Залозите го показват: Букмейкърите рядко бъркат, защото грешките им струват скъпо.

Тяхната нерешителност да извадят от общата група изявени фаворити, е показателна.

Манчестър Сити - 3,50

Манчестър Юнайтед - 4,33

Челси - 6,50

Арсенал - 7

Тотнъм и Ливърпул - 10.

Вие си изберете от тези 6 тима, вкарани в коефициент под 1:10, което си е чудесна ставка за дългосрочен залог.

Това е най-вълнуващият сезон, в който всичко е възможно. Започва днес, на 13 август, в 14,45 ч с гостуването на шампионите срещу Хъл.

Ще завърши през май 2017-а. Страхотно - чакат ни 10 месеца зрелище.

Най-доброто на планетата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията