Левски в последната секунда - не е случайно

Футболът наказва не за първи път Лудогорец, който си мисли, че може да го лъже с минимум усилия

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 14 Авг 2016
0
798
Lap.bg

Левски повали Лудогорец с гол в добавеното време - 1:0, като попадението на Божидар Краев дойде странно, след серия карамболи, добутвания и грешки - какъвто бе и целият мач.

Въпреки опитите на анализаторите и коментаторите в тв студиото да ни убедят в обратното, футбол на "Герена" много-много не се игра. Битка - да, изскочили очи и кряскащи в лицето на съдията играчи - да. Ужасяващи нарушения - да. Нерви, един държащ се неразбираемо и лудо Люпко Петрович - да.

Но не и футбол, какъвто подхожда на двата отбора, които - на хартия, трябва да са претендент №1 и №2 за титлата.

По познат от последните години сценарий, Лудогорец не подходи с максимални усилия към мач, който предхожда голяма битка в Европа. Дори да е дерби.

Шампионът някак пренебрежително отиде на "Герена" с мисъл, че няма как да загуби. Пази си краката изглежда, защото влизането в групите на Шампионската лига е несравнимо по-важно.

Разград не за първи път излиза с такъв план на този стадион.

Направи го и напролет, че и миналата есен - и си тръгна тогава с 0:0 и 1:1.

Сега футболът наказа такова поведение с късния гол на Краев, и не е за първи път...

Левски бие Лудогорец в четвърти техен сблъсък в София от появата на разградското явление в елита на футбола ни. Три от успехите са в добавеното време.

1:0 с гол след рикошет през май 2013-а, когато Станислав Ангелов стреля отчаяно, а топката удари бранител и влезе.

1:0 за купата с попадение на Аниете пак дълбоко във времето след 90-те минути.

И сега. Не е случайно, знайте.

Това е, защото във всички споменати мачове Левски видимо искаше повече да бие.

На терена в събота вечер видяхме доста грозни и неприлични неща, но едно не може да се отрече. Дори когато преминаваше границите на твърдата игра, а това се случваше, всеки от левскарите го правеше за успеха.

Петрович изигра няколко спектакъла за "Оскар" край тъчлинията, но именно негов е лафът, че в такъв мач трябва да си "нахален, футболно арогантен и гаден".

Така неговата Звезда навремето добавяше единия процент към супер таланта си, за да бие отбори като Байерн по пътя към европеската корона.

И неговият Левски намери тези проценти, които не стигат, за да е равен като класа на Лудогорец - желание, футболно нахалство, здрави влизания, тичане за всяка топка.

Насреща - вяло поведение сякаш "да мине мачът и да се изкъпем".

Истината е, че победата не променя много, освен в психиката на играчите на Левски, които вече ще си повярват повече. Битка за титлата трудно може да има, независимо от тази развръзка в дербито.

А и в клуба бъркотията си остава същата, като Петрович дори не знае дали ще води следващия мач - в две поредни седмици в ръководството се обсъжда смяната му...

Но Левски поне спази традицията да не се дава лесно на този съперник. И не навъртя пети пореден мач без победа за лятото - 4 ремита и един успех в първите официални двубои за сезона, не е толкова зле.

Лудогорец в сряда излиза срещу Виктория и, бъдете сигурни, ще покаже това, което Левски показа срещу него в събота.

Футболните нахалници Моци, Марселиньо и останалите ще приложат на чехите именно тези хватки, които изпитаха на "Герена". И които, необяснимо, бяха оставили в автобуса край стадиона в София.

За да ги накаже футболът на този терен, и то не за първи път.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията