Германия пак ще бие Бразилия със 7:1

Съдбата написа такъв сценарий, ако отборите стигнат малкия финал на олимпийския турнир

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 14 Авг 2016
0
752
GETTY IMAGES

Никой бразилец няма да може да спи спокойно, ако около вечеря му припомните ОНАЗИ лятна нощ в Белу Оризонте. Ей така, подхвърлете само за мача, в който Германия ги би със 7:1 на полуфинала на тяхното световно.

Нацията плака целокупно тогава и това остава най-големият кошмар в историята на страната. Не само футболен, а изобщо - защото какво в Бразилия е по-важно от футбола?

Та, запишете си - нищо чудно това лято да видим отново същото чудо в играта. Знаците свише го говорят, за ужас на всички бразилци.

За олимпийския турнир иде реч. Там Германия и Бразилия стигнаха полуфиналите, но се разминаха. Домакините, отстранили с 2:0 Колумбия, ще играят със сензацията Хондурас, елиминирал първо Аржентина в груповата фаза, а после и силните корейци с 1:0 на четвъртфинал.

Бундестима ще срещне Нигерия, която не остави шанс на Дания - 2:0.

Германците си върнаха сладко с 4:0 на Португалия на четвъртфинал, като преди година почти в същите състави двата отбора играха полуфинал на европейско младежко първенство. Тогава немците бяха разгромени с 0:5, което им се случва изключително рядко и дълго ги държи състояние на сериозен срам от такива поражения.

Но да се върнем на основния въпрос - може ли да видим отново 1:7, трагедия и национална печал в златисто и зелено?

Преди 2 години на Мондиала Бразилия стигна до полуфинала с победа над Колумбия. Като сега. Неймар бе капитан и лидер на селесао тогава, така е на олимпийския турнир.

В състава на Германия титуляр на игрите е Матиас Гинтер, който бе в състава при 7:1. И е световен шампион.

Той помни, както припомни и цялата бразилска преса, че преди да се стигне до катастрофата в Белу Оризонте, германците прегазиха точно с 4:0 Португалия, но тогава в груповата фаза.

Ужасни знаци на съдбата.

Най-тежкото за понасяне е друго - в сряда двете суперсили играят своите полуфинали и ако победят, мечтаният от неутралните (и сънуван в кошмари от бразилците) финал ще е на "Маракана".

Но любопитно е къде ще е мачът за бронза, ако Бразилия и Германия загубят, и се срещнат в мача а трето място.

Белу Оризонте. Иди обяснявай после, че съдбата не си прави майтапи с бразилците...

Така че, ако в събота финалът на олимпийския турнир е Нигерия - Хондурас, насочете вниманието си към малкия финал.

И заложете 1 лев, примерно, че Германия отново ще бие Бразилия със 7:1 "на местопрестъплението", където го направи преди 2 години.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията