Новите генийчета на Източна Европа

Не се надявайте, няма българин - всичките са от бивша Югославия

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 18 Авг 2016
0
2041

Талантите от Източна Европа не секват.

Грандовете в големите първенства на континента се оглеждат за бъдещите си лидери, но за съжаление - не и в българските футболни води.

Само през това лято Марко Груич от Цървена звезда отиде в Ливърпул, Марко Пяча от Динамо Загреб подписа с Ювентус, а Андриа Живкович от Партизан вече е играч на Бенфика.

Три потенциални звезди от бивша Югославия. Ето и тези, които може би ще ги последват, според английското списание FourFourTwo.

Петар Стоянович (Динамо Загреб)

Той е десен защитник и е вече на 20. И не е от школата на Динамо, а клубът даде близо 2 милиона евро за него на Марибор. В Загреб имат стратегия за поста - Стоянович направи страхотна двойка отдясно с алжирския влекач Судани.

Към защитника от Словения вече има интерес, като хора на Байер Леверкузен го гледаха в мача със Залцбург от Шампионската лига в сряда (1:1).

Сърджан Плавшич (Цървена звезда)

Той трябва да заеме мястото на Марко Груич в сърцето на халфовата линия на Звезда, но клубът все още се притеснява от физическото му състояние. Само 166 сантиметра и 53 килограма не са фигурата на някой впечатляващ плеймейкър...

Плавшич обаче напомня малко на Пикси Стойкович с умението си хвърля пасовете по над 50 метра. Засега го прави само във вътрешното първенство, не игра и в двата мача с Лудогорец. На 20 години е и го следят испански клубове, което не е странно.

Душан Влахович (Партизан)

Манчестър Сити и Ювентус вече са ходили в Белград заради него. През февруари дебютира в професионалния футбол, а нямаше навършени 16 години. Левичар.

Висок 189 сантиметра и готов да се сбори за всяка топка, напомня на Александър Митрович, който е в Нюкасъл. Но е по-техничен и владее темперамента си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията