Осем смели жени

Ансамбълът ни зарадва с бронз и се оказва, че олимпийското ни лице са дамите

Sportinglife
Sportinglife 18:35 ч., 21 Авг 2016
0
700
GETTY IMAGES

Ансамбълът в художествената гимнастика го направи!

И наистина заслужава думата "геройство" за това, че си тръгва от Рио 2016 с бронза. В невероятна конкуренция, при всички наслагвания и абстракност при реферирането на този спорт, въпреки трудностите в квалификациите...

И - а това изобщо не бива да забравяме - при целия стрес, който съпроводи подготовката на тези момичета за игрите с ужаса около случката с една от тях - Цветелина Стоянова.

В цялата тази ситуация за медал не смеехме и да си помечтаем. Но се случи, в последния ден на игрите, за да сложим позитивна точка на Рио 2016.

Ансамбълът - петте момичета с имена Михаела Маевска, Христиана Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, изиграха във финала в многобоя две безупречни съчетания - с пет ленти и с два обръча и три чифта бухалки.

Водените от Ина Ананиева гимнастички получиха оценка от 17,700 за първото представяне и 18,066 за второто. Общият сбор от 36,233 стигна за бронз.

Олимпийската си титла защитиха рускините, а сребърните медали останаха за гимнастичките на Испания.

И равносметката от игрите след последното българско участие, може да направим горе-долу така. Седем смели жени стигнаха до мечтата си.

Елица Янкова първа взе медал в борбата - бронз. В нощта преди неделя Мирела Демирева надскочи очакванията ни за прекрасно второ място и сребро.

За да дойдат двете съчетания на петте момичета от ансамбъла.

Елица, Мирела, Михаела, Христиана, Ренета, Цветелина и Любомира са имената им. Седем момичета с медали, макар да се броят само за три комплекта.

Осмата, която не им отстъпва по кураж и упорство, просто не успя да стори чудо, въпреки че даде всичко от себе си за него - Ивет Лалова.

Представянето на българския олимпийски тим в никакъв случай не е някакъв огромен успех, но поне не се върнахме без медал, каквито очаквания също имаше.

И - това не за първи път пишем - предстои най-трудната и важна работа.

Да направим така, че до следващите игри очакванията да са по-високи, а медалите повече.

За момента обаче, поздравления за осемте ни смели жени в спорта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията