Реал си иска короната

След четири години без титла отборът на Зидан иска да свали Барса от върха

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 22 Авг 2016
0
1048
GETTY IMAGES

Реал този път е сериозен в намеренията си.

След 4 сезона без титлата, през май догодина тя трябва да се върне на "Сантяго Бернабеу". Това звучи по-лесно да се каже, отколкото да се стори срещу страховитата Барселона, която сякаш става все по-силна.

Но Мадрид също е подготвен за голяма битка.

Доказателство №1 дойде в Сан Себастиан, традиционно трудно място за гостуване и на Реал, и на Барселона. Но в първия кръг от Примера "кралете" нямаха милост - 3:0, като начинът, по който надиграха баските от Реал Сосиедад е още по-впечатляващ от резултата.

Гарет Бейл вкара два пъти, а Марко Асенсио отново добави брилянтен гол - той май други не умее да бележи. Така Мадрид стартира с победа кампанията, в която ще има конкурент-кошмар.

Защото Барса разби Бетис с 6:2 без напрежение ден по-рано и изобщо не даде признаци на притеснение.

Сезонът започва с различен облик и за двата мастодонта. И те все още са далеч от най-добрите си състави, защото мнозина титуляри по една или друга причина не са в игра.

В Реал влизат имена като Асенсио и завърналият се Мората, играл също много силно в Сан Себастиан. Матео Ковачич и Варан също направиха добър мач, като обаче е спорно как ще запазят местата си в стартовите 11, когато на терена е "цялото президентско войнство".

Съставът изглежда нарисуван след възстановяването на Роналдо, Пепе и Бензема, а и завръщането на Модрич. И е плашещо силен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията