Седемте символа на Рио 2016

Фелпс, Болт... досетихте се - ето ги миговете, символизиращи игрите в Бразилия

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 22 Авг 2016
0
1055
GETTY IMAGES

Олимпийските игри са време за велики събития, моменти за историята и триумфи, които остават пред очите ни поне 4 години.

Когато 11 хиляди атлети от 206 страни се съберат на едно място, няма как светът да гледа в друга посока. Кои са символните мигове от Рио 2016, игрите, които завършиха в неделя?

Бразилската еуфория

Голът на Неймар на "Маракана". Само толкова да кажем, ще е достатъчно. Попадението срещу Германия на финала събра цялата тази златисто-зелена емоция, целия шум в едно, цветовете, усмивките, сълзите. Стадионът изригна като вулкан. Но не бе само това.

Волейболистите донесоха злато, а залата щеше да падне. В плажния волейбол - сакрален спорт за страната, отново триумфираха бразилците. Рафаела Силва сбъдна мечтата на всяко бразилче, като тръгна от фавелите, за да стане олимпийски шампион в джудото...

Сбъднатите прогнози

Тези, които доминираха спортовете си в последните четири години, бяха фаворити и в Рио.

Примери много: Симоне Байлс и Кати Ледецки - гимнастичка и плувкиня от Щатите, които не оставят никакви шансове на конкуренцията поне от 2010-а насам. И двете си тръгнаха с по пет медала от Рио, като 4 бяха златни.

А Ледецки счупи и 2 световни рекорда.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията