Автомобил помете Боян Петров

Алпинистът е в болница с фрактура на черепа, екологът Андрей Ковачев също е със сериозни травми

Sportinglife
Sportinglife 15:30 ч., 23 Авг 2016
0
151
Личен архив

Алпинистът Боян Петров и екологът от Сдружение за дивата природа "Балкани" Андрей Ковачев са пострадали при автомобилна катастрофа в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС.

Петров и Ковачев са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е79, където трябва да мине автомагистрала "Струма", съобщава "Дневник".

Автомобил "Ауди" с италианска регистрация, управляван от 27-годишна румънка, ги е блъснал около обяд в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачище, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

Автомобилът, който пътувал в посока Благоевград, се е отклонил надясно и е блъснал двамата на банкета. Първоначално се смяташе, че става въпрос за работници по пътната поддръжка. Двамата пострадали са приети спешното отделение на болницата в Благоевград.

Директорът на клиниката д-р Огнян Митев заяви пред радио "Дарик", че състоянието на двамата е сериозно - Боян Петров е с фрактура на черепа, ребрата и е интубиран. Екологът Андрей Ковачев е с мозъчен оток.

Петров е истинско явление в алпинизма, след като изкачи 8 осемхилядника (през юли покори последния от тях - Нанга Парбат) и общо 17 пъти е триумфирал на върхове с над 6000 м височина.

Но ето, че не лавина или планинска стихия го събори, а автомобил на пътя...

Sportinglife.bg желае и на Петров, и на Ковачев бързо възстановяване от травмите след инцидента.

Източник: БГНЕС, Дарик

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията