Федерер влезе в Клуб 1000 с титла в Бризбейн

Раонич се противопостави, но не успя срещу Маестрото

Sportinglife
Sportinglife 14:20 ч., 11 Яну 2015
0
635
Getty Images

Победа №1000 в ATP веригата беляза 83-та титла в кариерата на Роджър Федерер, който триумфира на финала в Бризбейн след 6:4, 7:6(2), 6:4 над Милош Раонич.

ATP факти

83 титли, 43 финала, 1000 победи, близо 90 млн. долара от наградни фондове

Така легендарният швейцарец се присъедини към Клуб 100, в който са само още Джими Конърс и Иван Лендъл, които имат съответно 1253 и 1071 победи.

Маестрото изигра страхотен мач, в който най-силното му оръжие беше сервисът. И то срещу един от всепризнатите бомбардири в тура.

Роджър наниза 21 точки от начален удар срещу 14 на опонента си, който на полуфиналите срещу Нишикори се отчете с 34 аса.

Един пробив за 2:1 направи разликата в първия сет, който продължи 37 минути, а Федерер спечели 92% от точките си на първи сервис.

Федерер проби още на старта на втората част, а Раонич предаде гейма си с двойна грешка. В четвъртия гейм обаче Федерер изпусна преднина от 30:0 и Раонич върна пробива.

Сетът продължи с предимство на сервиращите и се стигна до тайбрек, който започна с изумително разиграване, спечелено от Маестрото. Той поведе с 2:0, но минипробивът не само бе върнат, а канадецът взе седем поредни точки, изравнявайки резултата в сетовете.

Решителната част започна с оспорвани геймове и шансове за брейк и на двамата тенисисти. Умората обаче постепенно надделяваше и при 5:4 за Федерер Раонич трябваше да сервира за оставане в мача.

Залата избухна след страхотен лоб на Федерер за 30:30, след което с двойна грешка Роджър стигна до мачбол и успя от първия път след непредизвикана грешка на канадеца и форхенд в мрежата.

"Благодаря много. Без съмнение, много специален е моментът за мен. Да постигна своята победа №1000 пред някои велики хора като Род Лейвър, е невероятно. Със сигурност няма да забравя този успех", заяви шампионът, който получи специален подарък от незабравимия австралиец.

"Милош, надявам се и ти да достигнеш 1000 победи като мен", завърши с усмивка на уста Федерер при награжданането на корта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията