Григор се завръща на верния път

Българинът и треньорът му Дани Валверду виждат работата си заедно като дългосрочен проект

Sportinglife
Sportinglife 10:45 ч., 26 Авг 2016
0
2617
Nike

"Увереността е всичко. Понякога се събуждаш неуверен, нищо не върви.

Но ако имаш правилната настройка и мислене, ако вярваш в това, за което работиш, остратата ти и увереността се завръщат. Това е, от което имаш нужда."

Това формулира Григор Димитров на представянето на новата линия екипировки за тенис и ежедневието на Nike Court, където бе редом с Рафаел Надал, Серина Уилямс и Медисън Кийс.

Там видяхме и как ще изглежда българския ас на започващото Открито първенство на САЩ.

А после Григор говори за ATP World, като обясни каква е промяната у него след сработването с новия му треньор Дани Валверду.

"Фокусирам се върху простичките неща, основните - казва Димитров. - Просто искам отново да съм аз."

И вероятно има нужда - след невероятната му 2014-а, сякаш не виждаме на корта същия тенисист, който владее всеки удар и върви уверено нагоре към успеха.

Явно сега отново напипва своята идентичност.

"Да, точно това правя - и на корта, и извън него - казва Григор. - Имам страшно много интереси и извън играта, просто ми трябва време да успявам да се изключа от тениса.

Сега, когато работя с Дани, имам до себе си човек, с когото сме близки и споделяме много неща, много интереси. Структурата на това партньорство ми допада. Нещата са опростени, работим над точно фиксирани неща и това ми помага да съм по-спокоен и уверен. А това носи много позитиви в играта."

Димитров разкрива, че напоследък начинът на работа се е променил.

"Концентрирани сме върху малки детайли, работим дори след мачовете - казва асът от България. - Дали ще наблегнем на бекхенд по диагонала, или пък по правата...

Или пък на неща, които ще трябват в точно определен следващ мач. Автоматизираме някои неща. И усещам как започвам добре да удрям топката. Наслаждавам се на това."

Промените в играта на Григор му донесоха светкавични резултати. Той бе номер 40 в света, когато започна да работи с Валверду. Сега е на прага да се завърне в топ 20.

За играч с неговия невероятен талант, Димитров признава, че предизвикателството е да започне по-ясно да разбира кое е най-доброто в играта му. И да акцентира върху него от огромния арсенал удари, които владее.

"Той иска да играе най-добрия тенис, който умее - казва Валверду. - В последната година бе загубил идентичността си на корта. Не знаеше какъв играч е.

Целта ми е да му помогна да опрости играта си. Има огромно разнообразие от умения и удари, но те му трябват само в трудните ситуации на корта. Не постоянно.

В останалото време трябва да се концентрира само върху основните си оръжия. Трябва да е уверен в тях."

Треньорът също говори с охота за старта на отношенията на двамата.

Източник: ATP World

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията