Най-обещаващите младоци в Серия А

Някои светът още не познава, но този сезон може да ги изстреля към славата

Sportinglife
Sportinglife 13:30 ч., 31 Авг 2016
0
870

С 93-милионния нападател Гонсало Игуаин (в момента, може би и толкова като килограми), ясно е кой е най-скъпият футболист в Серия А. Звездите на Юве, Рома, Наполи - известни имена с доказан статут в играта.

Но през този сезон трябва да внимаваме и за младоците, които си търсят място под слънцето, че и нещо повече.

За някои от тях се говори като за бъдещи големи звезди, ето ги младоците, които се очаква да блеснат в италианската лига този сезон.

Лукас Бойе (Торино)

В Ривер Плейт още се чудят как изпуснаха без пари топ таланта си, който през лятото без пари напусна аржентинския гранд, за да иде в Торино. На 20 години, Бойе (на снимката) трябваше да има проблем с адаптацията...

Аржентинецът дебютира срещу Про Верчели в Купата на Италия и вкара гол с прекрасен удар от въздуха.

Влезе като резерва срещу Милан на старта на първенството (2:3) и се подигра няколко пъти с опитния Игнасио Абате. А във втория кръг отново като резерва за някакви си 15 минути блесна с две асистенции за 5:1 над Болоня.

Следете го - скоро вече ще е титуляр.

Асан Диус Ел Хаджи (Емполи)

18-годишен сенегалец, който трябва да замени сериозни имена, превзели позицията на плеймейкър в тима в последните два сезона. Първо бе Валдифиори, който сега е в Наполи, а после Лендро Паредес, преминал в Рома.

Ел Хаджи започна като резерва срещу Сампдория, но бе титуляр във втория рунд при 0:2 от Удинезе.

Вече е национал на родината си, въпреки че Италия имаше апетити да играе за "скуадра адзура".

Федерико Димарко (Интер, под наем в Емполи)

Направи страхотно впечатление през лятото на европейското до 19 г. с екипа на Италия. Вкара четири от петте гола на отбора, ако трябва да сме точни. Не е зле за...ляв бранител.

Талант, за когото Интер има огромни надежди. На 18 е, започна сезона като титуляр в Емполи и има физиката на 28-годишен.

Франк Кеси (Аталанта)

И той още е тийнейджър - на 19 години, но вече започва да обира заглавията във вестниците. Играе като дефанзивен полузащитник, но вкара три пъти в първите два кръга на сезона (2 срещу Лацио при 3:4, както и при 1:2 от Сампдория).

В родината му - Кот д`Ивоар го сравняват с Яя Туре, но за това още е рано. Все пак, дотук Аталанта потрива ръце от видяното, а грандовете си записват.

Рей Манай (Интер, под наем в Пескара)

Албания се появи пред света на Евро 2016, но това, което ни показа не е всичко. Нападателят на младежкия национален тим Рей Манай е един от топ талантите на Интер. Албанецът е под наем в Пескара и вкара още във втория мач за сезона - при 1:2 като гост на Сасуоло (на Пескара бе присъдена служебна победа с 3:0).

На 19 години е, слабоват, лек и бърз като бръснач, има страхотен усет за пласиране.

Роландо Мандрагора (Ювентус)

Странна история. През миналия сезон направи отлично впечатление под наем в Пескара, сега отново е в Юве, но не попада в групата. На 19 години е и вероятно ще бъде пратен под наем, за да трупа опит. Неаполитанецът има физика и техника, за да успее на една от най-трудните позиции в играта - опорен полузащитник.

Йосип Пошавец (Палермо)

Вратарят е на 20 години и дебютира малко след януарския си трансфер, като запази "суха" мрежа при 0:0 с Болоня. През този сезон вече е титуляр и пази вратата в първите два мача.

Хърватите нямат слава да произвеждат супер вратари, но ... този може да е първият.

Стефано Сенси (Сасуоло)

Този отбор не спира да изненадва и въодушевява с играта си и промотирането на играчи, взети за малко пари или с възродена кариера, отхвърлени другаде. За 4 милиона от Чезена бе взет 21-годишния плеймейкър Сенси, който днес е оценяван на 20 милиона и е следен от Челси и ПСЖ.

Антонио Конте със сигурност знае какво предлага техничарят, след като дори кроеше планове да го включи в състава на Италия за Евро 2016.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията