Да сбъднеш и споделиш мечтата "Стивън Джерард"

Велиян Михалев стигна до легендата в Чикаго, взе автографа му и го дари за болно дете

Динко Гоцев
Динко Гоцев 19:25 ч., 31 Авг 2016
1
13634

Велиян Михалев сбъдна мечтата си. Но постигна нещо много повече от това - сподели я с друг човек, което е рядкост и изглежда безценно в наши дни.

Момчето е на 20 г. и живее в Чикаго от около година. Голямата му страст е футболът, а Ливърпул е опорната точка на тази лудост. А когато си привърженик на Ливърпул, просто няма как да не си запален.

И не може да не мечтаеш да стигнеш до Стивън Джерард, най-голямата легенда на клуба в новото време.

И когато разбереш, че капитанът ще дойде в Чикаго с неговия Лос Анджелис Галакси, си на линия.

И преди седмица, на 24 август, Велиян, заедно с друг българин зад Океана - Александър Даракчиев, който живее във Флорида и е луд по Ливърпул вече две десетилетия, решава да отиде при хотела на Галакси в Чикаго, а не да чака случая да му помогне да види Джерард на стадиона вечерта.

Не са сами пред хотела, където десетки фенове (най-вече на Ливърпул) чакат звездите. Не е само Стивън, друг бивш играч на "червените" - Роби Кийн, също е в Галакси.

Велиян стига до идола си, но ... преди това малко предистория.

"Веднъж след цял ден, минал в игра на футбол с приятели, се прибрах и гледах мач от Шампионската лига. Това беше през 2004-а, Ливърпул - Ювентус.

До тогава не знаех нищо за Ливърпул, но не ми и трябваше много, защото след гола на Луис Гарсия за 1:0 просто нямаше как да ми излезе от главата името на ЛИВЪРПУЛ също така и на ЛУИС ГАРСИЯ. Определено той и неговият гол ме накараха да стана фен на този велик клуб."

Това е разказът на момчето защо и как се запалва по "червените" от "Анфийлд".

Та пред хотела в Чикаго миналата седмица...

Джерард се появява и се снима с феновете, раздава автографи, разменя по няколко думи с хората. Михалев е подготвен с фланелка с номер 8 на Галакси и тя е подписана от легендата. Снима се със Стивън (горе) и говори кратко с него.

Мечтата е изпълнена. Часове по-късно Велиян написа в профила си в социалните мрежи:

"Днес определено е най-големият ден в живота ми. Срещнах се с идола си, когото подкрепям от дете. Трудно е да го опиша, но мечтата ми се сбъдна. Благодаря, че се спря да говориш с нас.

Ти си страхотна личност, само едно мога да кажа: Стивън Джерард, винаги ще те подкрепям, където и да си!".

Фланелката, без съмнение сбъдната мечта, е в дома му в Чикаго и е най-голямата скъпоценност.

Тогава се случва нещо, което превръща тази красива история в направо невероятна такава. Ето как - разказва самият Велиян за Sportinglife.bg:

"Видях на две места из facebook снимки с болно момче, което е фен на Ливърпул и Джерард. Аз лично вече знам какво е усещането да докоснеш футболист и най-вече човек като Стивън.

Писах на момиче, което го познава и разпитах за него. И след като ми разказа, че е на 16, приет е в спортен колеж и иска да бъде треньор, но болестта го е повалила, питах: "Харесва ли Ливърпул? Харесва ли Джерард?" Тя ми отговори: "Обича ги! Голям фен е на Ливърпул!".

Без да се замислям я питах дали момчето ще бъде щастливо от един малък подарък... И, че мисля да изпратя фланелката ми с подписа на Джерард.

Тя не можа да повярва и каза "Как така, това е твоята мечта, не знам какво да кажа".

Така е, но аз изживях мечтата си срещнах го, докоснах го, снимах се с него и просто искам да предам тази емоция и на други хора в трудно положение."

Историята вече се знае от българските фенове на Ливърпул, който общуват ежедневно с Велиан. Тя е направо като приказка за времето, в което живеем.

Екипът с автографа на Стиви Джи пътува за Англия.

Така поне още един човек - болното дете от град Ливърпул, ще усети емоцията на Велиян Михалев, изживял мечтата си.

Споделената мечта "Стивън Джерард".

1 коментара

1 Slavi Borisov 01.09.2016 12:19:07
1 0

Велико!

Твоят коментар:

Close Обратно към статията