Трамплинът Мъри

Всеки път, когато Григор го победи, се изстрелва нагоре - и сега моментът е такъв

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 03 Сеп 2016
0
1211
GETTY IMAGES

Григор Димитров стигна осминафинал в Ню Йорк и там го чака Анди Мъри.

Човекът, когото трябва да биеш в момента, за да се равниш по най-добрия в тениса. Да, точно така - спорно е дали през 2016-а шотландецът не е дори над Новак Джокович като солидност, постоянство и резултати.

Олимпийска титла, както и тази от "Уимбълдън". 25 победи от последните 26 мача. Стигане до края на почти всеки турнир, на който игра.

Димитров допусна няколко трудни момента - разбираемо, но отстрани сравнително безаварийно Жоао Соуса с 6-4 6-1 3-6 6-2.

Португалецът бе добър тест, но истинският идва от британеца Мъри, елиминирал нелеко Паоло Лоренци - 7-6(4) 5-7 6-2 6-3.

Усети се, че в играта на Анди вече има умора - и няма как да е иначе след такава година с успех и много мачове. Той направи повече непредизвикани грешки в първите два сета срещу Лоренци, колкото в двата си мача допреди това в Ню Йорк. Изхаби нерви. Изгуби първи сет на US Open...

Все белези за скърцане в машината.

Мачът между него и Григор ще бъде десети дуел на двамата, а българинът има три победи. Символично, всяка от тях го изстрелваше рязко нагоре в кривата на развитието. Или идваше в момент, в който видимо Димитров бе във висока точка от нея.

Асът ни преодоля Мъри на полуфиналите в Акапулко по пътя си към титлата от мексиканския турнир през 2014-а. Няколко месеца по-късно елиминира Анди като действащ шампион на "Уимбълдън" на четъртфиналите. Моменти от най-силния период на Григор.

През този сезон българинът би с 6-7(1) 6-4 6-3 на "Мастърса" в Маями и пак сякаш тръгна да излиза от дупка, в която се говореше, че се намира.

Победа над Мъри в Ню Йорк може да катапултира до небесата самочувствието, вярата и играта като цяло на Димитров. Той видимо прогресира отново, като подчертава добрата си съвместна работа с треньора Дани Валверду.

"Мисля, че много неща се промениха в последната година и половина за мен. Отново се влюбих в тениса. Не само защото печеля мачове, а защото се радвам на целия процес. Изпитвам удоволствие от работата и от това да се събудя сутрин и да отида на тренировка."

Това каза Димитров след победата над Соуса. И - трябва да признаем дори като обикновени зрители - личи му на корта.

Просто е видно кога един човек прави нещо с удоволствие, защото то обикновено му се получава добре.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията