Уил Григ (on fire): Тананикам си песничката за мен, но тайно

Нападателят започна сезона в Уигън с три гола в първите 5 мача, вече е звезда на Nike

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 05 Сеп 2016
0
821

Лятото във футбола принадлежеше на една песничка, толкова заразяваща с ритъма и текста си, че се пееше от стадионите на Евро 2016 до дискотеките в цяла Европа.

А вестници като испанския Marca, бразилския O`Globo и уругвайския La Nacion писаха огромни материали за феномена, който роди тази музикална исто(е)рия.

Уил Григ, който не изигра нито минута на европейското за Северна Ирландия, се радва на нестихваща популярност и след първенството.

Нападателят на Уигън в Чемпиъншип е едно от лицата на Nike в английския футбол, като получи специално изработени за него футболни обувки Mercurial, с името му и знамето на Северна Ирландия.

И - естествено, с пламъчета отстрани, нали е "огън"...

Григ стартира сезона с три гола в първите пет мача и прави това, което всъщност е ежедневие за него от години.

След страхотно успешен сезон с Милтън Кийнс Донс (20 гола в лигата) нападателят прати тима от Лига 1 в Чемпиъншип, а след това премина в Уигън.

Промоция отново във второто ниво на футбола в Англия, като този път Григ наниза 25 гола!

За първи път в кариерата си 25-годишният играч е в подножието на Висшата лига, а качествата му - и това е оценка на експерти от Острова, позволяват спокойно да направи трансфер и там.

Григ бе купен от Уигън за 1 милион лири преди година.

В интервю за Nike, разпространено във видеовариант из интернет, Григ за първи път говори и за песничката, която направо подлуди всички през лятото.

Дори звездите на Германия признаха, че я харесват, когато срещнаха Северна Ирландия в груповата фаза на Евро 2016. А Матс Хумелс разкри, че ще иска фланелката на Уил.

Крал Ерик Кантона посвети на песничката един от епизодите на своето предаване за европейското в ефира на Eurosport, запявайки със страст и пълен глас (определено не му е сила пеенето).

"Харесва ми - признава Григ за най-популярната мелодия на лятото. - Чух я за първи път на мач на Уигън миналия сезон, усещането е невероятно, когато я запеят няколко хиляди на нашия стадион. А когато се случи и на Евро 2016... Признавам си, че и аз си я запявам понякога, но само, когато съм далеч от хората, в дома си и никой не гледа!".

Григ стана толкова популярен в последните месеци, че се наложи да изтрие оригиналния си профил в twitter, където го заляха над милион последователи и вероятно това го е притеснило. Стеснителният и скромен тип сега отново е в социалната мрежа, но очевидно с профил, поддържан от клуба или някой друг, защото липсват обичайните публикации от него, които бяха ежедневие преди.

Уил Григ е огън, защитата ви е в ужас!

Имате поне една причина да сте за Северна Ирландия - тяхната песен печели "футболната Евровизия"

През лятото се заговори за интерес от Съндърланд и Евертън, но сделка нямаше. С новите обувки Mercurial Will Grigg on Fire, с головете, които не спира да вкарва, нападателят скоро ще излезе от стереотипа, че славата му е дошла заради една песен.

Той е добър футболист и е напълно възможно до 12 месеца да видим това по терените на Висшата лига.

А иначе - няма нищо лошо песничката да продължи да ни "зарибява" от всеки стадион. В неделя вечер Северна Ирландия игра в Прага с Чехия в световна квалификация (0:0), а Григ остана у дома, защото приятелката му ще ражда всеки миг.

Въпреки това 1200 фенове на гостите не спряха да пеят неговото парче, а чешките запалянковци неведнъж се включваха!

Феноменално, наистина. Една футболна история, която не се оказва еднодневка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията