Ще се справи ли Мадрид с трансферното ембарго?

Двата финалиста в Шампионската лига имат достатъчно ресурси, за да се притесняват

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 09 Сеп 2016
0
1399
GETTY IMAGES

Реал и Атлетико последваха Барселона и паднаха под гилотината на ФИФА за картотекиране на играчи.

Наказанията на двата клуба - изиграли последния финал в Шампионската лига през май, са за два трансферни прозореца, тоест - до 1 януари 2018-а.

Ударът е заради нарушаване на правилата за привличане на играчи под 18 години, като нередовните сделки са в периода 2007-а - 2014-а.

В следващите два периода - зимата и лятото на 2017-а, Реал и Атлетико могат да продават футболисти, но не могат да добавят в съставите си такива. Ако бъде привлечен нов играч, той трябва само да тренира до 1 януари 2018-а.

Барса изтърпя същата санкция през зимата и лятото на 2015-а, което не спря отбора да спечели требъл в същия сезон - титла и купа в Испания, както и Шампионската лига.

Тогава Барселона купи Арда Туран от Атлетико и Алеиш Видал от Севиля, но нямаше право да ги картотекира и те тренираха 6 месеца, за да се включат през януари 2016-а в игра.

Обжалването на санкцията не даде резултат и ембаргото върху двата мадридски клуба е окончателно. В добавка - не че това е значимо в случая - Реал е глобен с 400 000 евро, а Атлетико - с 800 000.

Това лято Атлетико се подсили сериозно и вероятно не се е опасявал особено от санкцията.

Бяха привлечени футболисти като Николас Гайтан (25 милиона евро от Бенфика), Кевин Гамейро (32 милиона от Севиля), Симе Вършалко (17 милиона от Сасуоло), а пратените под наем Лео Баптищао, Матиас Краневитер и Борха Бастон например, имат опция, с която запазват картотека и в Атлетико, и могат да бъдат върнати в клуба и по време на ембаргото.

Тоест - помислено и за негативен изход на обжалването, какъвто се получи.

Реал не бе активен както обикновено на трансферния пазар, като даде пари само за трима играчи.

Алваро Мората се върна за 30 милиона евро от Ювентус, а по 5 милиона бяха дадени за талантите от Южна Америка Серхио Диас (Парагвай, Серо Портено) и Федерико Валверде (Уругвай, Пенярол). И двамата са на по 18 години, нападател и полузащитник съответно, и вече играят за втория тим на Реал.

Неочаквано слаба активност, ще кажете.

Но в състава на Реал има трима вратари, 8 защитници, 8 полузащитници и петима нападатели от екстра класа - отборът реално няма слаба позиция, на която не може да извади поне двама солидни играчи.

Плюс дубъла, където има десетина таланти, които биха могли да са титуляри в повечето отбори от Примера.

Затова и Зинедин Зидан реши да не подсилва отбора и да изпада в паника от предстоящото наказание, въпреки че бе уверен от боса Флорентино Перес, че ще получи достатъчно пари за селекция, ако поиска.

С две думи - Мадрид няма притеснения от тъмното одеяло, пуснато над трансферните дела на Реал и Атлетико. Има достатъчно кадри, за да се справи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията