Феърплей, сезон II - да виждаш спорта

Спортното предаване на радио "БРАЙЛ ФМ" навърши година и набира скорост

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 11 Сеп 2016
0
506
GETTY IMAGES

Спортът е обединителна сила, социален феномен.

Всеки има любим спорт, атлет, футболист или отбор. Колко хора познавате, които не се интересуват от нито една отборна игра или пък индивидуален спорт?

Като често обединяваща сила и фундамент на обществото, спортът нямаше как да не е част от великолепния проект Braile FM - социалното радио, което обединява незрящи журналисти.

То е част от фондация "Равностойно партньорство" и идеята за него идва от създателите му Владислав Кацарски и Анелия Велинова. Тя е поне от 16 години, но "БРАЙЛ ФМ" стартира едва през 2014-а.

А спортното предаване в него навърши една година. "Феърплей" е дело на Иван Иванов и Спас Цветанов, запалени по футбола и спорта.

Започнаха преди година, а на 12 септември старти Сезон II от "сериала им" - студио за информация по актуални теми, интервюта, мнения и интересни гости.

Всеки понеделник за 2 часа "Феърплей" събира слушателите си онлайн, както се излъчва и цялото съдържание на "БРАЙЛ ФМ" - 24-часово в интернет среда.

Иван и Спас отварят за втора година прозореца, през който "се вижда" спорта - коментари, музика, обсъждания и прогнози, запълват двата часа на "Феърплей".

Освен водещите важна роля имат техните съотборници в този тим с добра кауза - Евгения Бойкова отговаря да не се изпуска нищо от света на "Формула 1", Цветан Радулов покрива всички събития в спортове извън футбола, Станислав Йордански, Явор Манов и Сайди Юруков също се редуват в студиото с личното си мнение по темите.

Специалистите по прогнозите са Антон Ташев и Атанас Христов.

Останалите детайли добавят гостите, а за първата година на предаването в него записаха участия футболният импресарио и човек, който постоянно е близо до играта у нас Петьо Костадинов, спортните журналисти Ивка Костадинова, Георги Атанасов и Тодор Шабански, както и доктор Иван Янев, председател на федерацията за спорт за хора със зрителни увреждания.

И това са само няколко от имената.

И през втората година гостите ще са интересни, а темите - разнообразни. Защото спортът не спира да произвежда такива, а "Феърплей" се е нагърбил да не пропуска нито една.

* Екипът на Sportinglife.bg ще продължи да работи в партньорство и да си съдейства с хората, които правят възможно предаването "Феърплей".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията