Цвети с 12-та поредна победа в Сидни

Българката се справи и с Флавиа Пенета

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 12 Яну 2015
0
507
Getty Images

Цветана Пиронкова записа впечатляващата 12-та поредна победа на турнира в Сидни, който спечели миналата година.

И през 2014-а българката премина три квалификационни кръга, преди да триумфира с титлата.

Днес Цвети започна с победа в основната схема над италианката Флавиа Пенета с 6:3, 7:6(4) в мач продължил малко повече от час и половина.

Следващата й съперничка ще е младата американка Мадисън Кис, която прескочи първия кръг след успех над Светлана Кузнецова.

Двете са се срещали само веднъж - миналата година на турнира в Индиън Уелс, когато 19-годишната Кис даде само три гейма на първата ни ракета за крайното 6:2, 6:1.

Мачът срещу Пенета започна с пробив на сметката на българката още в първия гейм. Пенета го отрази за 3:3, след което обаче последваха три поредни гейма за пловдивчанката.

Втората част изглеждаше, че също няма да предложи кой знае каква интрига, след като Цвети поведе с 4:1.

Италианката обаче отрази брейка и на свой ред проби за 6:5, доближавйки се само на гейм от изравняването на резултата. В този момент Цвети не трепна и осъществи моментален рибрейк на нула, докарвайки втория сет до тайбрек.

Всяка от тенисистките печелеше точките си на свой сервис до 5:4 в полза на Цвети. Тогава пловдивчанката осъществи първия минипробив, достигайки до два мачбола, след което реализара още първия отново при сервис на Пенета.

"Oчевидно е добре, че играх квалификационни мачове, особено в началото на годината. Тези три срещи в квалификациите ми помогнаха да съм на нивото, което показах. Мисля, че изиграх перфектно четирите мача дотук, така че само мога да съм щастлива. Изиграх отлично мача срещу Пенета. Чувствах се много добре на корта. Мисля, че срещата беше много интересна и за зрителите. Доволна съм, че успях да го завърша само в два сета", заяви Цветана Пиронкова след мача.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията