Лестър и Kasabian сложиха ръка на Шампионската лига

Купата отиде в студиото на бандата, която е луда по английския първенец

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 16 Сеп 2016
0
1075

Шампионската лига е твърде голям залък за Лестър, който като хитра лисица изпълзя от дупчицата си, ловко избегна големите вълци и мечки в гората на Висшата лига и стана шампион на Англия.

Това нечувано постижение ще остане в летописите, за него ще има книги, филми и митове. И съвсем заслужено.

Но купата в Шампионската лига... Не е ли твърде нереалистично? Не са ли това напразни мечти?

В петък, 4 дни преди Лестър да дебютира в турнира, Купата с големите уши се появи в града. Да, направо я занесоха в ръцете на отбора!

УЕФА има такава практика и инициативата "Acess all areas", която дава шансове на феновете да стигнат до трофея, този път бе с домакин именно английският град в сърцето на Мидландс.

Радваха и се футболистите. Капитанът Уес Морган я подържа в ръце. Същото стори и Джейми Варди, който с неговата хитричка усмивка и леко луд поглед най-много напомня на лисица - какъвто е прякорът на отбора.

А Кристиан Фукс качи трофея в колата си и го закара директно в студиото на Kasabian - световноизвестната банда, която се гордее, че е от града и отбора.

В The Sergery - игра на думи от името на лидера на групата Серджо Пицорно и surgery - хирургия, хората от Kasabian не можаха да се нарадват на купата.

Том Мейхан и Серджо седнаха и поговориха с хората от УЕФА, а после се снимаха с трофея и Фукс, който облече екипа за случая. И, разбира се, както подобава на фен на Лестър в наши дни, Пицорно пожела: "Какво толкова, Нотингам я взе, Вила я взе... Наш ред е!".

Минути по-късно снимките вече бяха във facebook профила на групата, като текстовете преливаха от гордост - "най-великата купа в нашето студио!".

Историята на Kasabian и Лестър Сити е преплетена от години, като двамата лидери на бандата никога не са крили пристрастията си. Те са от града, ходиха на мачове и преди Лестър да е шампион, а целият свят да се възхищава на легендите от тима на Раниери.

През 2007-а в интервю за списание "ОК" Пицорно обяви, че мечтата на детските му години е била "да е централен нападател на Лестър Сити". Той играе футбол доста прилично и бе съотборник на Димитър Бербатов в благотворителен мач на "Олд Трафорд" през юни тази година.

През миналия сезон Серджо и Том обещаха, че ако "лисиците" спечелят титлата, ще направят двучасов концерт на стадиона напълно безплатно!

А едно шоу на Kasabian изобщо не е без пари, бъдете сигурни. Групата е една от най-котираните и турнетата им в Европа и Америка се радват на огромен успех.

Летният им тур за 2015-а завърши точно навреме, за да са на трибуните на "Кинг Пауър Стейдиъм", когато тимът на Раниери удари с 4:2 Съндърланд в първия си мач по пътя към титлата.

Преди двубоя италианецът пуснал в съблекалнята парчето "Fire" (видеото горе - тази песен на концерта за титлата), за да надъха играчите. То е символно за футболните фенове на Острова, а и по света, тъй като дълги години бе музикален фон на шапката, с която започваха мачовете от Висшата лига.

През май, след като Еден Азар закачи топката в горния ъгъл на вратата на Тотнъм и Челси направи 2:2 с конкурента, бе ясно - титлата е за Раниери, Варди, Марез и останалите.

И Том, Серджо и останалите, се хванаха да организират с клуба концерта.

Над 100 000 фенове е имало, казват. Градът така или иначе бе изпълнен с хора, дошли от целия свят да видят чудото - Лестър с трофея на шампион.

Хората от Kasabian не пропуснаха да се снимат с купата тогава, разбира се. Сега направиха дубъл - имат фотоси и с тази от Шампионската лига!

Остава и Лестър да повтори чудото си, още по-невъзможно и немислимо в Европа, отколкото бе в Англия.

Но какво пък - преди година коефициентът за Лестър - шампион на Англия, бе 1:5001.

Сега тимът да спечели Шампионската лига, ставката е 1:51. Далеч по-реалистично, ако питате букмейкърите!

А представяте ли си какъв концерт ще направят Kasabian, ако това стане?

И няма да е в Лестър, а някъде в сърцето на Европа, защото този триумф ще излиза от рамките на Обединеното кралство.

Мечти...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията