ПСЖ е цъкаща бомба

Гостите може да си го изкарат на Лудогорец за неудачното начало на сезона, но може и да усетят напрежението

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 28 Сеп 2016
0
576
Стоян Георгиев

Лудогорец никога не спира да ни изненадва в Европа, нали?

И ако кажем, че домакинството срещу ПСЖ е обречено на загуба, рискуваме лошо да сбъркаме и станем обект на присмех. Тимът от Разград сякаш никога не следва сценария.

Но тази вечер в 21,45 ч в София май ще трябва да се примирим, че сценарият е с почти сигурен край. Естествено, Лудогорец отново е в отлична позиция преди да приеме ПСЖ, защото няма какво да губи.

Когато си изградил бетонен постамент, стъпил си на него, вече си започнал и първия етаж (точката в Базел), няма защо да се страхуваш, че къщата пропада.

Разград изпълни програмата минимум, а за тази максимум - излизане напролет в Европа, му трябва победа у дома срещу Базел и нормално развитие на останалите двубои в групата.

Срещу ПСЖ обаче каузата е до голяма степен невъзможна. И не, защото Лудогорец е слаб, а гостите - силни. Такива категории в съвременния футбол почти няма, не и когато говорим за ниво "групова фаза на Шампионската лига".

Просто има един момент в развитието на отборите, които имат по-големи амбиции, възможности и цели, в който не е най-доброто време да ги срещаш.

В Париж има напрежение - тимът с новия треньор Унай Емери загуби 2 от първите си 7 мача в първенството, колкото поражения допусна за целия минал сезон. Испанецът е под натиск за резултати и преди гостуването в София обяви: "Скоро ще видите моят отбор".

И плашещото е, че след загуба ПСЖ си го изкарва на някого, както се случи с Каен преди 2 седмици, получил 6 гола у дома от парижани.

В същото време Лудогорец нехае, освободен е от всяко напрежение и ще се забавлява, което е позитивната част. Но може да му се наложи да играе нетипична за тима игра - да се брани по-дълбоко и дълго, отколкото обича да го прави.

В противен случай, отвори ли българският шампион мача със своята тактика да атакува остро и скоростно, да не се затваря, може да получи няколко гола.

При всички положения ни чака шоу и е плюс, че в България и София отново ще се чуе химнът на Шампионската лига. Резултатът вероятно няма да е позитивен за първенеца на нашата страна, но той следва пътя си, плана си, а това е просто една крачка от него.

ПСЖ е цъкаща бомба, която може да избухне в София - или да изригне с няколко гола и зрелище и да си го изкара на Разград, или да гръмне под напрежението върху Емери и звездния състав.

И в двата случая Лудогорец просто трябва да е търпелив и спокоен, какъвто без съмнение ще е.

Букмейкърите смятат, че гостите ще спечелят лесно - коефициентите са около 1,44.

За домакинска победа ставките са към 8,50.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията